VRIJEDNI LOVCI NA BABJOJ GORI: Novo krovište i solarne ploče na lovačkoj kući /FOTO/

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA DALA IM JE POTPORU OD 15 TISUĆA KUNA

BABJA GORA – Proteklih dana lovci udruge „Sjeverna Babja gora“ iz Požege, koja ima 14 članova, imali su nekoliko radnih akcija kroz koje su izmijenili krovište na svojoj lovačkoj kući smještenoj na predjelu Đurin oraj desetak kilometara iznad sela Busnovi.

Zakupnik ovog brdskog lovišta površine 1750 hektara  je trgovački obrt „Jelen“ iz Požege vlasnika Borisa Janića, koji je i predsjednik navedene udruge.

-Radili smo punih pet dana, najprije smo skinuli stari pokrov, te izmijenili građu, letve i crijep na krovištu površine 90 četvornih metara – kazao nam je Janić i dodao da su zaštitnim sredstvom premazali građu.

Tijekom ovih radova izmijenili su i solarne ploče na krovu lovačke kuće koje koriste za rasvjetu u objektu i njegovom okolišu.

Ukupna korisna površina lovačke kuće je oko 70 kvadrata, a uz nju su smješteni i prateći sadržaji za potrebe lovaca uključujući i spomen obilježje zaštitniku lovaca Svetom Hubertu  koje su podigli dobrovoljnim radom i svojim sredstvima.

Sve to financirali su vlastitim sredstvima, te potporom Požeško-slavonske županije koja im je od povrata lovozakupnine za prošlu godinu izdvojila nakon provedenog natječaja 15 tisuća kuna namijenjenih za razvoj lovnog turizma.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment