Vrijeđanje policajaca i stradanje suvozačice

Autor: Požega.EU

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Proteklog vikenda policija na području Požeško-slavonske županije imala je puno posla i evo što su zabilježili:

               OMALOVAŽAVANJE SLUŽBENE OSOBE

U petak 21. kolovoza oko 19.20 sati u Velikoj (Trg sv. Augustina) 23-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,96 promila bez ikakvog povoda omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

           NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

U subotu 22. kolovoza oko 0.10 sati u Požegi (Ulica Sv. Florijana) 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,75 promila bez ikakvog povoda tjelesno napao 21-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana oko 20.40 sati u Požegi (Cernička ulica) u ugostiteljskom objektu 19-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila tjelesno napao 53-godišnjaka te ga staklenom bocom udario u predjelu glave. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 19-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

       PREDAJA PIŠTOLJA

U petak 21. kolovoza godine na području grada Požege osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima jedan prepravljeni plinski pištolj koji je izuzet i pohranjen u prostorije policije do uništenja.

          UGROZA PROMETA

U nedjelju 23. kolovoza ove godine oko 3.50 sati u Lipiku (Udinska ulica) policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 28-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,09 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

              POGINULA SUVOZAČICA

Također u nedjelju oko 18.45 sati u mjestu Ćosinac 58-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,53 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka nije se vozilom kretao obilježenom prometnom trakom već je sišao na putnu bankinu i putni kanal prilikom čega je došlo do zanošenja vozila i udara u most, a potom do odbacivanja vozila u zrak i prevrtanja vozila te pada u putni kanal nakon čega se vozilo ponovno odbacilo u zrak i zaustavilo u dvorištu obiteljske kuće prilikom čega je oštećen bunar u vlasništvu 42- godišnjaka. U prometnoj nesreći 53-godišnja putnica iz osobnog automobila je smrtno stradala, a protiv 58-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tijekom proteklog vikenda dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Požegi u Sokolovoj ulici te u Venju.

Više iz kategorije