Prezimena

VREMENA SE MIJENJAJU: Požega je nekada imala različitu zastupljenost prezimena nego što ih ima danas

Autor: DK

Došli smo do zanimljivih podataka o zastupljenosti prezimena na području grada Požege nekada i danas. Vidljivo je da ima dosta promjena tako da je danas dio prezimena ispao sa te liste iako su nekada bila među dvadeset 20 vodećih.

Očigledno je da su doseljavanja stanovništva primjerice iz Bosne i Hercegovine, te Like učinila svoje. To najbolje pokazuju podaci da sada ima dosta Barišića dok ih je ranije bilo znatno manje, te isto tako da sada imamo veliki broj Šimića koji su prije bilo osjetno slabije zastupljeni.

Sada je dvadeset najčešćih prezimena i to redoslijedom koliko su brojni Kovačević, Marić, Bošnjak, Vuković, Soldo, Galić, Grgić, Pavlović, Devčić, Horvat, Matijević, Babić, Matić, Prpić, Pavić, Barišić, Raguž, Petrović, Šarić i Šimić.

Prije nekoliko desetljeća taj popis je izgledao poprilično drugačije. Istina Kovačević je i i onda bilo vodeće prezime, a iza njega slijede prezimena Blažević, Marić, Bošnjak, Galić, Babić, Horvat, Pavić, Pavlović, Vuković, Grgić, Raguž, Devčić, Ivanović, Matić, Soldo, Petrović, Tomić, Šarić i Lončarević.

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: