Vrata svojih salona od ponedjeljka 4.svibnja otvaraju frizeri, kozmetičari….

Autor: S.P./D.K.

Od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godina na snagu stupa druga faza popuštanja epidemioloških mjera. Između ostalih, uz pridržavanje strogih propisanih mjera ponovno počinju s radom frizeri, kozmetičari, saloni za tetoviranje te sve ostale uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za organizaciju rada takvih uslužnih djelatnosti tijekom epidemije koronavirusa koje detaljno određuju prostorno organizacijske i tehničke uvjete te postupanje s klijentima.

HZJZ u uputama preporučuje isticanje vidljivih obavijesti za sve djelatnike i klijente, postavljanje dozatora s dezinficijensima i raspoređivanje sjedećih mjesta u čekaonicama tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti za klijente koji ne mogu čekati izvan prostora salona, dok ostali klijenti svoj red čekaju vani.

Preporučuje se postavljanje zaštitne pregrade u dijelovima salona gdje se plaćaju usluge te je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metra između svih osoba koje se nalaze uz prostoru, izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge. Nužno je osigurati dovoljnu količinu papirnatih maramica i ostalih jednokratnih materijala, opreme i sredstva za čišćenje, kao i zaštitne opreme za zaposlenike.

Uobičajene ogrtače za klijente, ako je moguće, preporučuje se zamijeniti jednokratnima, dok sve prostorije u salonu treba što češće provjetravati, čak i za vrijeme lošeg vremena te između smjena. Pri istovremenom radu jednog zaposlenika s više klijenata potrebno je strogo provoditi zaštitne mjere i između klijenata oprati i dezinficirati ruke te obavezno koristiti drugi set pribora.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88