Vraća li se sjaj nekadašnjem veličkom zdanju

Autor: J.M.D.

VELIKA – Ovih dana u Velikoj je održan sastanak kojemu je povod bio moguće preuzimanje stadiona Kamen Ingrada. Na sastanku su bili prisutni stečajni upravitelj Kamen Ingrada Jozo Perić, predstavnici tvrtke Pro Kolekt, koja je većinski vjerovnik stadiona i drugi zainteresirani suradnici. Kako neslužbeno doznajemo, zainteresirani poduzetnici su vrlo ozbiljni u svojoj namjeri preuzimanja stadiona tako da bi velički stadion vrlo brzo mogao biti dan u zakup tvrtci koja već ima u planu brojne aktivnosti, od koncerata do nogometne akademije. Sa modelom kojeg je predložila zainteresirana grupa poduzetnika trebao bi se složiti i stečajni upravitelj od kojeg se očekuje da ne bi trebao stvarati probleme jer je prijedlog projekta kvalitetan i prihvatljiv kako za interesne strane tako i za stanovnike Velike.

Kako neslužbeno doznajemo, stanje u kojem se trenutačno nalazi stadion Kamen Ingrada je prisutne na sastanku neugodno iznenadilo. Stadion koji je građen po kriterijima UEFE, moderno opremljen sa svim potrebnim sadržajima uključujući teretanu, medicinsku opremu, ugostiteljske sadržaje, ali i vrhunski travnjak danas je nažalost samo sjena nekadašnjeg “zdanja”. Unatoč tome kako smo mogli zaključiti postoji ogroman potencijal na stadionu koji je prepoznat što nam govori da bi zainteresirani investitori mogli vratili nekadašnji sjaj na ponos svima onima koji su u izgradnji sudjelovali i sve to podržavali. Očekuje se da bi se veličkom kraju vratila nekadašnja slava i još bolja prepoznatljivost u sportskim, kulturnim i turističkim destinacijama, što je za tamošnje stanovnike tračak nade i uvjerenje u dolazak boljih vremena.

Fotografije do kojih smo uspjeli doći žalostan su prizor zatečen na nekadašnjem “veličkom zdanju” koji je bio primjer svim drugima kako jedan reprezentativni objekt treba i mora izgledati.

Treba biti u dubokom uvjerenju da će se barem započeti “odmotavati klupko” sa stadionom u Velikoj kako ne bi doživio ono najgore a to je potpuni krah i propast nakon čega bi se bilo veoma teško ikada vratiti u ona najslavnija vremena.

Više iz kategorije