Vozio s 1,88 promila alkohola u krvi, nema položen vozački, udario bicikliste i pobjegao

Autor: D.K.

TRENKOVO/ANTUNOVAC – Od dežurnog kirurga Opće županijske bolnice Požege, dr. Duje Gverića doznajemo kako jedan od ozlijeđenih biciklista, 15-godišnjak, koji je nastradao u sinoćnjoj prometnoj nesreći između Trenkova i Antunovca, ima teške ozljede glave opasne po život, dok njegov 16-godišnji kolega koji je također nastrado ima za sada lakše tjelesne ozljede.

Podsjetimo, sinoć je na cesti između Trenkova i Antunovca, nešto iza 22 sata, 34-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom marke Opel Corsa, požeških registarskih oznaka,  naletio i udario dvojicu biciklista, koji su se kretali ne osvijetljenim dijelom ceste. 34-godišnji vozač je kako doznajemo upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, 1,88 promila.

Prema riječima 16-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći oni su se kretali jedan iza drugog na tome dijelu ceste. Zamijetili su da iza njih dolazi neosvjetljeno vozilo. 16-godišnjak je uspio skočiti sa bicikla u polje dok njegov kolega koji je išao ispred njega to nije uspio učiniti. Došlo je do udara vozila u bicikle i 15-godišnjka kojeg je vozilo od siline udarca odbacilo u polje. Vozač vozila se nije zaustavio, pobjegao je i ostavio bicikliste da leže u polju. Lakše ozlijeđeni 16-godišnji biciklist nekako je sa ozlijeđenom nogom “dopuzao” do prve kuće koja je bila od tog mjesta udaljena stotinjak metara i zatražio od tih ukućana da pozovu hitnu pomoć.

34-godišnjeg vozača su ubrzo pronašli i priveli u Policijsku postaju na kriminalističko ispitivanje protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, nepružanja prve pomoći ali i vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i vožnje pod utjecajem alkohola.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

 

Više iz kategorije