Vozila za vlastite potrebe prevoze oštećene automobile drugim osobama što je suprotno propisima, no nitko ih ne sprječava u tome /FOTO/

Autor: DK

Autoklub Požega koji okuplja oko 670 članova Hrvatskog autokluba na svečanoj je sjednici izvijestio o ovogodišnjim aktivnostima, a gost im je bio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Klub ima u Požegi organiziranu službu „Pomoć na cesti“ u sklopu koje se  posebnim teretnim vozilom prevoze oštećena i vozila u kvaru, te obavlja  izmjena i balansiranje guma , kao i popravci vozila.

-Imamo osjetan pad broja članova što je slučaj u svim ovakvim klubovima na području Slavonije, a razlozi su selidba ljudi, te činjenica da vlasnici vozila s područja Pakraca i Lipika zbog velike udaljenosti sa Požegom koriste usluge službe Pomoć na cesti u dvadesetak kilometara udaljenom Daruvaru – kazao je predsjednik Autokluba Požega Marijan Babić.

Klub provodi niz preventivnih aktivnosti sa učenicima osnovnih škola, uključuje se u organizaciju natjecanja osnovaca u poznavanju prometnih propisa i drugo.

Hrvatski autoklub je donirao računala koja su dodijeljena  školama i udrugama, a donirali su djeci potrepštine kroz akciju „Čaj za malog zmaja“. Ove godine požeški Autoklub nabavio je novije vozilo za prijevoza oštećenih automobila.

-Imamo dosta slučajeva da ljudi registriraju različita teretna vozila navodno za  vlastite potrebe, a onda se bave djelatnošću prijevoza oštećenih automobila drugih osoba što smatramo da nije u skladu sa važećim propisima, no nitko to ne sprječava – istakao je na kraju Babić. Najavili su aktivnosti za povećanje broja članova.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.