Vozači osobnih automobila sa velikim koncetracijama alkohola

Autor: D.K.

Alkotestiranje, ilustracijaPOŽEGA – Unazad samo nekoliko dana, od petka do ponedjeljka, policijski su službenici kod sedam vozača utvrdili da upravljaju osobnim automobilima a da u organizmu imaju visoku koncentraciju alkohola, i to u rasponu od 1,00 g/kg do 2,32 g/kg.

U petak je, 14.2.2014. godine, 28-godišnjak, vozač „Volkswagen passata“ upravljao navedenim vozilom i sudjelovao u prometnoj nesreći, u Požegi . Tom mu je prilikom utvrđena koncentracija alkohola 1,00 g/kg.

Nedjelja, 16.2.2014. godine, također je obilježena kako vozači osobnih automobila upravljaju pod utjecajem alkohola.  Tako je u Požegi 35-godišnjak zatečen da upravlja automobilom sa koncentracijom od 1,32 g/kg. Zbog opasnosti da bi vozač nastavio sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja. U Gradcu je također, istog dana, zatečen 23-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom sa koncentracijom od 1,29 g/kg. koji je smješten u posebne prostorije policije do otrežnjenja. Nedjelja je obilježila još istovjetnih prekršaja kojom je prilikom kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila, u mjestu Ratkovica, utvrđena visoka koncentracija alkohola, 2,32 g/kg. Navedeni je vozač upravljao automobilom iako mu teče zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. I taj je vozač smješten u posebne prostorije policije protiv kojeg slijedi optužni prijedlog kako zbog počinjenih prometnih prekršaja tako i zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Da nedjeljnom epilogu ne bude kraj i kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u mjestu Poljana također je utvrđena veća koncentracija alkohola,  1,67 g/kg,  zbog čega je smješten u posebne prostorije policije kako ne bi nastavio sa činjenjem prekršaja.

U prometnoj je nezgodi, u ponedjeljak 17.2.2014. godine, kod mjesta Ferovac, sudjelovao vozač osobnog automobila marke „Chevrolet“  kojemu je utvrđena koncentracija alkohola 1,11 g/kg. Tom prilikom je vozač lakše ozlijeđen.

Iz svega je navedenog vidljivo da je većina vozača mlađe životne dobi koja je zatečena kako upravljaju vozilima sa dosta visokom koncentracijom alkohola. Za očekivati je da će policijski službenici znati odgovoriti na takvu situaciju te na neki način pokušati spriječiti činjenje takvih i sličnih prekršaja.

foto: ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek