Vozači oprez, policija provodi 24-satni pojačan nadzor brzine kretanja vozila!

Autor: DK

blankPOŽEGA – Policijska uprava požeško-slavonska provodi pojačan nadzor brzine kretanja vozila 16. i 17. travnja (četvrtak i petak) koji se provodi i na području cijele Hrvatske.

– Akcija se provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo. Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa – stoji u priopćenju Policijske uprave Požeško-slavonske.

Imali smo priliku biti prisutni prilikom provođenja nadzora brzine kojom smo prilikom upoznati kako i na koji način policijski službenici postupaju tom prilikom i kojim uređajima.

-Vozila kojima snimimo nedozvoljenu brzinu kretanja u dolasku njih odmah zaustavljamo i pokazujemo vozaču zapis na kojem može vidjeti kojom je brzinom vozio i gdje je zabilježeno prekoračenje brzine kretanja. Ona vozila kojima snimimo nedozvoljenu brzinu kretanja u odlasku od vlasnika tog vozila naknadno tražimo podatke o osobi koja je upravljala tim vozilo kako bismo mogli sankcionirati vozača. Ovaj uređaj s kojim sada radimo zove se PRO LASER III FAMA SHOT – pojasnio nam je policijski službenik u Policijskoj postaji Požega Sandi Bašić koji je pojasnio način plaćanja novčanih kazni koje su propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te u kojim slučajevima je moguće dobiti mjeru upozorenja.

O provođenju akcije na terenu mogli smo više doznati od Branka Štefančića, policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj koji je pojasnio cilj provedbe koordinirane akcije koja se provodi u 24-satnom nadzoru vozila sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije.

blank

Branko Štefančića, policijski službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj

-Ovakva akcija se provodi na području svih članica država EU. Brzina je veliki problem, što vam je poznato, jer je najčešći uzrok prometnih nesreća gdje to nije iznimka niti na području naše Policijske uprave. Tijekom prošle godine od ukupnog broja prometnih nesreća 27% je uzrok bio nepropisna odnosno ne prilagođena brzina kretanja vozila. To je detektirano da je to jedan od najvećih problema što je vidljivo i iz činjenice o stradavanju osoba na području Policijske uprave požeško-slavonske u kojoj je prošle godine od ukupno 130 prometnih nesreća zbog brzine 92 osobe su stradale, od kojih su dvije osobe smrtno stradale, 26 osoba je zadobilo teške a 46 lake tjelesne ozljede – rekao je Branko Štefančić.

U svakom slučaju vozači trebaju biti oprezni i poštivati prometne propise te se pridržavati ograničenja brzine kretanja vozila posebice u ovom 24-satnom provođenju akcije koja je započela jutros od 6 sati koja se provodi ujutro do 6 sati.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića