Vozač za upravljačem sa 2,44 promila alkohola u krvi

Autor: Požega Portal

policijska vozila (Small)POŽEGA – U noći sa subote na nedjelju, 17./18. siječnja, na području Policijske uprave požeško-slavonske provedena je koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na utvrđivanje prekršaja vozača kojima je utvrđena prisutnost alkohola iznad dozvoljene granice za vrijeme upravljanja vozilom.

-Tijekom provedbe ciljane akcije policijski službenici su kontrolirali ukupno 60 vozača na alkohol te je utvrđeno 11 prekršaja, od kojih se pet prekršaja odnosilo na alkoholiziranost sudionika u prometu – stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske u kojem se nadalje navodi da je najveća utvrđena prisutnost alkohola je zabilježena na području Policijske postaje Požega, kod 23-godišnjaka koji je u Mihaljevcima, u Ulici Stjepana Radića, upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen Vento“, slavonskobrodskih registarskih  oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,63 promila.

Policijski su službenici i u petak, 16.siječnja, imali dosta posla sa vozačima koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Oko 19.40 sati, u Požegi, u Sokolovoj ulici, 62-godišnji vozač sa 2,87 promila upravljao je osobnim automobilom marke „Ford Fiesta“, požeških registarskih oznaka, uslijed čega je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te udario u metalni stup i zid. Tom prilikom 62-godišnjak je teško tjelesno ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Nešto kasnije oko 20.50 sati, u mjestu Kukunjevac, u Ulici Franje Filipovića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen Golf“, slatinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,44 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola.

U mjestu Draga je u subotu, 17. siječnja 2015. godine, oko 2.45 sati, 25-godišnja vozačica prouzrokovala prometnu nesreću koja je ima 2,04 promila alkohola u krvi. Upravljala je osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola sletjela je s kolnika i udarila u prometni znak. Lakše je tjelesno ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajna prijava.

U subotu, 17.siječnja, oko 19 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Kamenita vrata i Vjekoslava Babukića, 75-godišnji biciklist koji nije imao upaljena svijetla i bez reflektirajućeg prsluka na sebi oduzeo je prednost prolaska 27-godišnjem vozaču koji je upravljao, pod utjecajem alkohola, 2,23 promila, vozilom „Volkswagen Passata“, požeških registarskih oznaka koji je potom udario u njega. Biciklist je lakše tjelesno ozlijeđen a 27-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja a protiv obojice slijede prekršajne prijave.

U petak, 16. siječnja 2015. godine, oko 20.50 sati, u mjestu Kukunjevac, u Ulici Franje Filipovića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen Golf“, slatinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,44 promila i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola

U subotu, 17. siječnja 2015. godine, oko 22.40 sati, u Mihaljevcima, 23-godišnji vozač „Volkswagen Venta“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,73 promila.

U nedjelju, 18. siječnja 2015. godine, oko 1.15 sati, u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske, 41-godišnji vozač „Peugeot Boxera“, zagrebačkih registarskih oznaka, upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila.

Počinitelji sa visokim koncentracijama alkohola su smješteni su u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja protiv kojih slijede prekršajne prijave.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: