Volonteri u parkovima: Manifestacija koja ima za cilj promociju zdavih stilova života /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

Prigodnim programom u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo, grada Požege, Društva Naša djeca i Udruge “Zdravi život” otvorena je nova sezona aktivnosti “Volonteri u parkovima”. Otvorenje je upriličeno na sportsko-rekreacijskom centru u Požegi, a manifestacija je pokrenuta u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” koja promovira zdrav stil života.

U programu, za koji su bili zaduženi volonteri udruge „Zdravi život“ koju vodi Jelena Fuček, sudjelovalo je stotinjak učenika, uz volontere Društva Naša djeca Požega predvođene Ines Čereg te djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Volonteri u parkovima već su postali dobra tradicija. Od 2017. godine održano je 15-ak zabava s „Volonterima u parkovima“ u kojima je 50-ak volontera ispred različitih udruga i klubova provodilo aktivnosti, svaki put je sudjelovalo oko 100 djece, najviše osnovnoškolskog uzrasta, ali i mlađih.

dr. Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo

-Danas smo otvorili novu sezonu aktivnosti, a kao i prethodnih godina uz niz udruga i klubova, Zavod za javno zdravstvo i Grad Požega podrška su ovim aktivnostima te Caffe bar Sportivo. Najvažnije je okupiti veliki broj djece i nadam se da će tako biti i svake naredne prigode. Bilo bi dobro da nas djeca motiviraju da ih izvedemo na zrak, u park jer svakom djetetu i roditelju to će se višestruko i dugoročno vratiti – rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević.

Aktivnosti će se održavati u poslijepodnevnom terminu od 16 do 17 sati.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »