Volonteri Crvenog križa Požega na djelu: Sve starije osobe od 65 godina i one koje su u samoizolaciji mogu naručiti dostavu hrane i lijekova na kućnu adresu /FOTO/

Autor: D.K.

U sklopu projekta Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog Crvenog križa “Pozovi za zdravlje – dostava lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji i teško pokretnim osobama” volonteri Društva Crvenog križa Požega na pomoći su starijim, nemoćnim i osobama u samoizolaciji zbog ograničavanja kretanja.

-Pozivamo građane da se samoorganiziraju na način da pomognu starijim i bolesnim osobama u svojoj blizini i osobama koje poznaju. Osobama koje iz bilo kojeg razloga ne mogu dobiti pomoć svojih susjeda ili sugrađana mi smo u Društvu Crvenog križa Požega stavili u funkciju mobitel broja 099 829 50 38 koji će biti dostupan od 8,00 sati do 20,00 sati i na koji će se zaprimati zahtjevi za pomoć u dostavi i nabavci životnih potrepština – ističe ravnatelj Crvenog križa Požega Miroslav Zelenika koji naglašava da se takva pomoć odnosi se isključivo na starije osobe (starije od 65 godina) kojima je kretanje ograničeno kao i osobe u samoizolaciji.

Građani mogu naručiti za dostavu isključivo potrepštine s liste namirnica koja je također posebno objavljena, a osobama kojima se izvrši dostava skreće se pozornost da pripreme sitan novac za nabavljene potrepštine te za plaćanje participacije kod nabavke lijekova.

Dežurna osoba će se javljati na objavljeni broj mobitela i uvijek biti prisutna te na njega odgovoriti i pokrenuti pružanje adekvatne pomoći.

-Sve oblike pomoći pružati će se u odjeći crvenog križa s vidljivo istaknutim oznakama – dodaje ravnatelj Zelenika koji poziva na pomoć u obavljanju navedenih aktivnosti studentima te ostalim građanima dobre volje – nastavlja ravnatelj Zelenika pojašnjavajući da svi koji žele pomoći da će biti evidentirani kao volonteri te da će se voditi evidencija o mjestu, vremenu i načinu pružanja pomoći navedenim osobama.

-Poziv na uključivanje u gore navedene aktivnosti upućujemo i osobama iz programa gerontodomaćica te sličnih programa zaključuje Miroslav Zelenika, ravnatelj Crvenog križa Požega unaprijed zahvaljujući svim volonterima na pomoći te svim građanima dobre volje koji bi mogli volonteri postati.

Foto: D. Krstanović [FAG id=273731]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek