Volim domaće i kupujem domaće (foto galerija)

Autor: D.K.

DSC_1517POŽEGA – Preko pedeset proizvođača jabuka i voćnih prerađevina danas je izložilo svoje proizvode na već tradicionalnim Danima jabuka 2015. koja je najstarija manifestacija takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Bogate sočne plodove koji su blagodat za svakog čovjeka mogli su kušati i kupiti brojni posjetitelji koji su se zatekli na Trgu sv. Trojstva u Požegi gdje je održana ta hvalevrijedna manifestacija. Uz proizvođače jabuka i prerađevina svoje mjesto su pronašli i proizvođači rukotvorina koji sa svojim izloženim ručnim radovima također pokušali dočarati bogati raskoš i bogatstvo slavonske tradicije.

Brojni su izlagači koji su prezentirali svoje proizvode, ne samo iz Požeško-slavonske već i iz drugih županija, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Uz izlagače, na manifestaciji su bili nazočni, Đurđica Kšenek, voditeljica Poljoprivredne savjetodavne službe u Požeško-slavonskoj županiji, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnik grada Požege Vedran Neferovićna koji su pozdravili sve nazočne a ministar poljoprivrede Ivan Jakovina otvorio je Dane jabuka 2015.

no images were found

Više iz kategorije