Voda s Grofovog vrela blagotvorna za zdravlje /FOTO/

Autor: D.K.

LIPIČANI OBILJEŽLI MEĐUNARODNE DANE ZDRAVLJA I VODE

Zdravim doručkom i degustacijom termalno mineralne vode Palijativni tim Lipa i Terme Lipik obilježili su međunarodne dane zdravlja i vode. Riječ je o već tradicionalnoj aktivnosti, četvrtoj po redu, na kojoj se zajednički nalaze ove dvije institucije. Tako se u ranim jutarnjim satima na nadasve poznatom Grofovom vrelu našli brojni članovi Udruge Lipa, radnici i gosti Termi Lipik, gosti Doma hrvatskih veteran Lipik i građani Lipika. Za doručak žitarice i suho voće s medom te termomineralna voda koja na ovom izvoru dolazi s 300 metara dubine i temperature 62 stupnjeva Celzijevih.

Ljerka Pavković, predsjednica Palijativnog tima Lipa, nije krila zadovoljstvo odazivom na manifestaciju, ali i zabrinutost sa stanjem voda kod nas. Sve je manje vode zdravstveno ispravne za korištenje.Ipak, Lipik ima sreću da je na ležištima termomineralne vode blagotvorne za zdravlje ljudi. Stoga nikada dovoljno aktivnosti na podizanju svijesti o zaštiti i korištenju vode, naglasila je na kraju predsjednica Pavković.

Može se reći da ova aktivnost obogaćuje turističku ponudu Lipika kojeg posjećuju brojni gosti u potrazi za zdravljem. Kontinentalna Opatija, kao još znaju zvati Lipik najpoznatija je destinacija u rehabilitaciji ortopedskih tegoba i problema kralježnice. Tako se u Termama Lilik traži krevet više. Osim toga, brojni su gosti koji se jednostavno žele odmoriti u ovom jedinstvenom ambijentu.

Foto: D. Mirković [FAG id=241657]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88