Vlč. Patrik Alatić proslavio desetu obljetnicu svećeništva

Autor: D.K.

MIHALJEVCI – Svećenik Požeške biskupije Patrik Alatić svečanim euharistijskim slavljem proslavio je danas desetu obljetnicu svećeništva u kapeli sv. Antuna Pustinjaka u Mihaljevcima, filijali Katedralne župe sv. Terezije Avilske u Požegi. Na misnom slavlju koje je započelo svečanom procesijom iz Područne škole u Mihaljevcima sudjelovalo je nekoliko svećenika Požeške biskupije te obitelj, rodbina i prijatelji slavljenika.

Vlč. Branko Gelemanović, župnik Župe Pohoda BDM u Siraču

Nadahnutu propovijed uputio je velečasni Branko Gelemanović, župnik Župe Pohoda BDM u Siraču. U ime župne zajednice svečaru su prigodne riječi čestitanja uputili mladi iz sela Mihaljevci te mu u znak zahvale uručili buket cvijeća.

Preč. Ivica Žuljević, župnik župe sv. Terezije Avilske i kakonik Stolnog Kaptola Požeške biskupije

Domaći župnik, prečasni Ivica Žuljević podsjetio je slavljenika i sve prisutne na događaj svećeničkog ređenja vlč. Patrika u Požeškoj Katedrali i pročitao riječi koje je tada požeški biskup dr. Antun Škvorčević izrekao u svojoj propovijedi. Riječi zahvale na kraju je izrekao i sam slavljenik.

Vlč. Patrik Alatić

Vlč. Patrik rođen je 29. prosinca 1980. u Požegi. Red prezbiterata primio je 26. lipnja 2005. u Požegi po rukama biskupa dr. Antuna Škvorčevića, a mladu misu proslavio je 3. srpnja 2005. u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi. Kapelansku službu vršio je do 2009. godine u Župi Presvetog Trojstva u Daruvaru, nakon koje postaje župnik u Župi Uznesenja BDM u Končanici i tu službu vrši sve do danas.

Foto Marko Krstanović

no images were found

Više iz kategorije