Vlast treba olakšati život obitelji stradalih jer su podnijele ogroman teret

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Izaslanstvo Udruge roditelja poginulih branitelja grada Požege položilo je vijenac i zapalilo lampione kod spomen-obilježja poginulim braniteljima Požeštine, a nakon toga odali su počast stradalim braniteljima prije početka svoje godišnje izvještajne skupštine. Uz članove udruge nazočili su joj predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, te predstavnici HV, policije i drugi.

-Uključujemo se u sve aktivnosti grada i županije, imali smo duhovnu obnovu u Malinskoj na Krku, te obišli više bojišnica u našoj zemlji, te područje Tomislavgrad-Posušje-Grude u susjednoj Bosni i Hercegovini, pohodili smo Vukovar i obilježavali sve značajne povijesne događaje iz rata- kazala je u izvješću o radu u protekloj godini predsjednica Udruge poginulih branitelja Kata Ronko.

Rad skupa pozdravili su Antun Vukšić, predsjednik srodne udruge iz Nove Gradiške, zatim Đurđa Babić, predstojnica Ureda državne uprave u županiji, te Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e grada Požege.

-Ova udruga treba biti u vrhu interesa naše sredine, a vlasti na svim razinama olakšavati vam život jer ste podnijeli ogromnu žrtvu- istakao je u pozdravnoj riječi roditeljima zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, te se zahvalio za sudjelovanje udruge na društvenim i vjerskim događanjima.

Donijet je program rada Udruge poginulih branitelja za 2018. godinu kojim se predviđa nastavak ovakvog rada tj. organizacija Uskrsnih i Božićnih druženja, zatim duhovna obnova  članova, obilježavanje značajnih datuma, posjeti bolesnim članovima udruge itd.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: