Vlakovi će iz Čaglina prema Požegi krenuti 2.studenog

Autor: D.K.

ČAGLIN – Kako doznajemo iz HŽ-a putnički prijevoz ponovno kreću putničke linije željeznicom od Čaglina preko Pleternice do Požege, o čemu smo već nekoliko puta pisali, http://pozega.eu/unatoc-skepticizmu-obnavlja-se-pruga-pleternica-caglin/ .

Ovih se dana intenzivno radi na obnovi pruge u što smo se uvjerili i radove zabilježili foto objektivom. Prijevoz vlakom je uvijek bio prihvatljiviji od autobusa prvenstveno zbog niže cijene, a kako su nam rekli neki mještani s kojima smo se jučer susreli u Čaglinu da je vlakom ipak ugodnije putovati od autobusa.

Prema informacijama iz HŽ-a putnički prijevoz redovita cijena karte u jednom smjeru će biti 24,60 kuna dok će povratna biti 39,40 kuna. Za djecu do 12 godina karta u jednom smjeru je 12,30 kuna dok će za mlade od 12 do 26 godina u jednom smjeru biti cijena karte biti 17,20 kuna. Za učenike i studente mjesečna karta za učenike i studente je 376 kuna dok je opća, radnička mjesečna karta 564 kune. Prijevoz vlakom za sve skupine korisnika prijevoza, koliko se može vidjeti iz usporedbi će biti više nego prihvatljiv u odnosu na cijene autobusnog prijevoznika.

Prema voznom redu koji je već objavljen na stranicama HŽ-a iz Čaglina će prema Pleternici i Požegi vlakovi radim danom polaziti u 5,27 ; 11,44 i 18,02 sati. Iz Požege prema Čaglinu putnici će imati povezanu liniju preko Pleternice sa polascima 7,42 ; 13,18 i 19,22 sati. Subotom i nedjeljom vlakovi neće voziti.

Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin

Načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač nam je rekao da općina subvencionira sa 100 kuna mjesečno 78 učenika koji putuju u Požegu i pohađaju neke od srednjih škola. Općina subvencionira i 33 učenika odnosno studenta sa 200 kuna koji nisu putnici a stanuju u privatnim smještajima.

-Što se tiče ponovnog uvođenja željezničkog prijevoza to je veoma značajno za čaglinsko stanovništvo. Očekujem da će biti i usklađeni vozni redovi kako bi bilo učenici bilo radnici mogli doći na vrijeme u školu, odnosno na radno mjesto – istakao je načelnik Bardač nadajući se da će se ubrzo nastaviti sa obnovom pruge prema Našicama što je svojevrsna poveznica čaglinskog kraja sa ostalim dijelom Slavonije.

 

 

Više iz kategorije