Vladajuća garnitura na razini gradske vlasti nije sama sebi svrha!

POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji oporbene vijećnice u Gradskom vijeću grada Požege Marija Užar i Tamara Puač osvrnule su se na činjenicu kako građani ignoriraju ono što im ovisi o lokalnoj politici. Kako su istakle vijećnice građani često puta zaboravljaju koliko se svakodnevno ovisi o lokalnoj politici te hoće li djeca imati autobusno stajalište, hoće li biti postavljena signalizacija oko škola, koja će djeci svakodnevni odlazak u  školu učiniti još sigurnijim, do toga kako uvesti e- dnevnike, dobiti kanalizaciju ili sufinancirati studentima prijevoz u obliku jedne povratne karte mjesečno od mjesta studiranja do kuće.

Tamara Puač, gradska vijećnica u gradu Požegi

-Politika je rad za opće dobro. Rad za svoju lokalnu zajednicu.  I male stvari danas, mijenjaju svijet sutra. Uzmimo samo mrežu na Sportsko-rekreacijskom centru, iza gola na glavnom igralištu. Mjesecima smo pričali, vi ste poštovani  novinari prenosili tu priču i postalo je evidentno da ta mreža nije nečiji  hir, da je zapravo ta mreža nužna – rekla je Puač i nastavila o daljnjim planovima i ciljevima vijećnica oporbe.

Marija Užar, gradska vijećnica u gradu Požegi

-Ono u što očekujemo je  da će svoju poziciju  u prijedlogu proračuna za 2016. godinu naći javna rasvjeta na ulasku u Bankovce – istakla je Marije Užar iznoseći niz problema s kojima se nose stanovnici Bankovaca i Novih Bankovaca. Oštećenja mosta, nepostojanje ograde na mostu, ne nasipanje bankina, problemi s odvodnim kanalima, samo su mali dio onog što svakodnevno pati stanovnike ova dva prigradska naselja.

Za razloge nerješavanja problema Užar vidi nekoliko problema: „Možda nije bilo dovoljno volje kod vladajućih…možda  gradska vlast nije znala kako…. Možda nije bilo sluha za ijedno od rješenja ovih problema“

-Zahtijevamo da se ovi problemi riješe, i nadamo se da će vladajuća garnitura što ranije shvatiti da nisu sami sebi svrha, već  su tu zbog svih građana ovoga grada.“, zaključile su vijećnice na kraju.

0 Comment

Send a Comment