Vjetar je lomio sve pred sobom, s kuća su letjeli krovovi, preko ceste leži iščupano drveće (FOTO)

Autor: Požega Portal

JAKŠIĆ/POŽEGA – Prognoze meteorologa su se obistinile. Nakon paklenih vrućina, snažno olujno nevrijeme oko 18 sati je zahvatilo šire područje Požeštine.

Najgore je, prema prvim informacijama, na jakšićkom području gdje je led stukao polja, a vjetar lomio i čupao stabla. Kod jakšićkog željezničkog kolodvora na cesti je iščupano drveće i preko ceste se prelijeva voda zbog čega je zatvorena prometnica Kuzmica-Jakšić.

Kod jakšičke škole su polomljena stabla, a kako doznajemo oštećeno je i krovište na školi.

Na tom su području na terenu vatrogasci DVD-a Jakšić i Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije koji saniraju štetu na obiteljskim kućama s kojih su odneseni krovovi. Polomljenog drveća ima na ribnjaku u Eminovcima, a državnom cestom pokraj eminovačke šume otežano je kretanje zbog polomljenih grana koje su na cesti.

Od mještana doznajemo da je led razbio crjepove i na obiteljskim kućama u Pleternici, Vetovu, Rajsavcu, Radnovcu i okolnim selima.

Čitatelji javljaju da je nevrijeme zahvatilo i Turnić, Alagince i Šeovce. Snažna grmljavina odjekuje na području Požege.

Najviše štete zasigurno će pretrpjeti ratari jer ovih je dana u tijeku žetva pšenice. Oni koji urod još nisu skinuli s polja, poslije današnjeg će dana nažalost, zbrajati štetu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: