Gdje je vjerodostojnost Draganu Borevcu: Je li mu fotelja toliko draga da je pregazio svoje „JA“?

POŽEGA – Slatke su te političke funkcije, za koje se mnogi „tuku“, vrijeđaju i ponižavaju pa čak i za one mlade novopečene političare poput aktualnog gradskog vijećnika Dragana Borevca koji je ipak pristao biti predsjednikom Kluba vijećnika HDZ-a i HSP-a AS u Gradskom vijeću grada Požege.

U jednom od naših razgovora prije 20-ak dana gospodin Borevac tvrdio je i uvjeravao nas kako neće biti predsjednik Kluba vijećnika sve dok SVI vijećnici u tom klubu ne budu za to. Prema svemu sudeći, od tih svojih tvrdnji gospodin Borevac je odjednom odustao i promijenio mišljenje pa se zbog toga nije htio ni javiti na naše pozive i odgovarati na SMS poruke.

Pretpostavljamo da se gospodin Borevac nema hrabrosti javiti i ispričati neku novu priču koja bi bila sasvim suprotna od one koju nam je prodavao prije tri tjedna. I kad sve ovo gleda obični građanin s pravom postavlja pitanje može li se vjerovati i onim mladim političarima koji svoju političku fotelju još nisu ni ugrijali.

Da ne bude zabune, u svakom slučaju podržavamo legitimne smjene i promjene, osvježavanje „krvi“ u političkim redovima posebice kad politička stranka, u ovom slučaju požeški HDZ, želi napraviti određeni zaokret i pospješiti političko djelovanje.

Ono što nikako ne možemo podržati, a uvjeren sam i građani, potencijalni birači, to je ne odgovornost političara koji danas pričaju jedno, sutra drugo, a prekosutra će treće. Mogu li takvi biti vjerodostojni? Gledajući na ovu političku situaciju, ili su proradile neke veće političke ambicije, ili se pak iza svega toga krije nešto drugo.

Činjenica je jedna, a to je da gospodin Borevac mijenja svoje mišljenje ne preko noći, već i tijekom jednog običnog radnog dana. Ovdje se radi o mladom političaru koji je tek počeo svoju karijeru, koji je kako smo već rekli, gradski vijećnik, ali i predsjednik požeške gradske Mladeži HDZ-a i član Nadzornog odbora u gradskoj tvrtki Tekija na čega bi ga sve te funkcije trebale obvezivati na još veću političku odgovornost. I sad takva osoba bježi od medija i političke odgovornosti. Je li to zbog promijenjenog političkog stava ili je posrijedi nešto drugo teško je da ćemo doznati, ali možemo pretpostavljati.

Na medijima nije da nešto pretpostavlja već da prenosi stvarne činjenice i događaje. Tako smo i mi željeli u ovom slučaju gradskog vijećnika Dragana Borevca samo ukazati na ponašanje mladog političara koje ne bi trebalo nikao biti primjer drugima, posebice mladima koji će danas-sutra uploviti u političke vode.

0 Comment