Vjenčanja i svadbene svečanosti na čekanju – mnogi ih već preselili na drugi dio ove ili iduću godinu

Autor: Jelenko Topić

Zbog pojave zaraze kronavirusom najavljena sezona svadbenih svečanosti sa vikenda iza Uskrsa se pomiče jer su, kako je poznato, zabranjena okupljanja većeg broja ljudi.

Takve sezone su trebale početi i u reprezentativnoj novouređenoj dvorani Gloria u Požegi, no saznajemo da su svadbe pomaknute za kasnije vremenske termine tj. nakon što prođe epidemija. Slično je i sa novom dvoranom Avia u Velikoj, zatim dvoranama Honda i Lucija u Jakšiću, Provansa u Zagrađu, GF u Novoj Lipi, Schoon blicku u Vetovu, Bijeloj kući u Blackom, restoranima Vinogradarstvo u Kutjevu i Cool Color u Požegi, te većim društvenim domovima gdje se mogu organizirati takve fešte kao što su oni u Velikoj, Kaptolu, Golobrdcima, Kutjevu i još nekim mjestima. Neslužbeno smo saznali da se ovu namjenu ponovo koristi dvorana Panonski otok u Grabarju.

Kako  sada stvari stoje svadbe mijenjaju termin održavanja sa druge polovine travnja i početka svibnja na jesenske termine, a kako nam tvrde iz nekih glazbenih sastava svadbe im se pomiču čak i za 2021. godinu jer mladenci za svoju svečanost ne mogu naći slobodnih termina u sadašnjim dvoranama. Uz to ima i slučajeva da svadbu sele na nedjelje tijekom jeseni, pa i na radne dane, a već je odavno uobičajeno da se takve svečanosti događaju petkom i subotom, te uoči velikih blagdana koji su neradni dani.

Prema informacijama kojima raspolažemo vjenčanja se u župama zasada ne zakazuju do kraja ovog i tijekom slijedećeg mjeseca, a neizvjesno je kako će biti dalje. To ovisi o situaciji sa zarazom što će svi na vrijeme saznati jer je to povezano za dopuštanjem okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek