Viteški turnir u Parku prirode Papuk

Autor: Požega Portal

Park šuma Jankovac ovaj vikend bila je mjesto održavanja drugog srednjovjekovnog viteškog turnira. Ove godine na turniru je sudjelovalo 150 sudionika i 11 udruga, većim dijelom iz Hrvatske ali i iz Slovačke, Mađarske, Vojvodine i Slovenije. Na Jankovac je ovom prigodom došlo preko dvije tisuće posjetitelja koji su uživali u brojnim nesvakidašnjim prizorima koji su priredili organizatori.

Tako je posjetiteljima priređen sajam starih obrta, viteški tabor i borbe, a održalo se i zanimljivo natjecanje u streličarstvu za zlatnu strijelu grofa Jankovića u kojemu su mogli sudjelovati svi posjetitelji. Subotnji dio turnira prigodno je završio noćnom srednjovjekovnom bitkom za utvrdu Klak i vatrenim showom.

U nedjelju su organizatori priredili zanimljive izvedbe srednjovjekovnih plesova te finale streličarskog turnira, dok su suvremeni vitezovi osvajali utvrdu Klak u svojoj dnevnoj bitci.

Ovaj turnir je sve posjetitelje nakratko odveo u mistični srednjovjekovni svijet vitezova vjerno dočaravši način života, običaje i kostimografiju tog vremena, dok se mistika park šume Jankovac savršeno uklopila u takvu priču.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: