Viškovčani primjer dobre prakse u očuvanju zaštite okoliša

Autor: Požega Portal

VIŠKOVCI – Udruga mještana Viškovaca “Gradina” završila je zanimljiv projekt za koji se prijavila se za donaciju Narodnih novina u kategoriji zaštite okoliša pod nazivom EKO SELO. S neizvjesnošću su se očekivali rezultati koji su stigli polovicom lipnja u kojem su dobili sredstva za realizaciju tog projekta.

Mlada i tek osnovana udruga kao takva je bila iznenađena jer su dobili projekt, a ujedno su bili i sretni jer su svojim radom ukazali djeci i ostalim dionicima na važnost okoliša.

Predsjednik Matej Bošnjak kao voditelj projekta okupio je projektni tim te su određene aktivnosti i vrijeme trajanja projekta. Definirano je da kante budu postavljene na autobusnim stanicama (relacija Pleternica-Požega, Požega -Pleternica) te seoskom nogometnom igralištu. Po 3 kante su postavljene na jednu autobusnu stanicu, 3 na drugu te 3 kante na seosko nogometno igralište.

Na ideju su došli tako što su željeli, posebice djeci, s obzirom da je početak školske godine i dok djeca čekaju autobus pri polasku u školu da im kante budu što bliže te na nogometnom igralištu gdje se također okuplja veliki broj djece, osvijestiti koliko je važno očuvati okoliš. Želja je i da ostale stanovnike sela ali i drugih sela osvijeste na važnost okoliša, ekološki ih osvijestiti da se odgovorno ponašaju prema prirodi, usvajaju znanja, stavove i vještine, spoznaje da je čovjek dio prirode i treba zajedno djelovati kao odgovorna zajednica.

Nakon što je okupljen i formiran projetktni tim koji se “uhvatio u koštac” sa zacrtanom realizacijom utvrdio je vrijeme potrebno da se projekt provede koji se provodio od 1.do 31.kolovoza 2015. godine, a ovih su dana svečano i proslavili završetak projekta, prenosi pleter portal.hr.

Valja istaknuti kako su se članovi udruge i ostali stanovnici sela aktivno uključili u realizaciju projekta i svojom dobrom voljom uložćili mnogo truda čime su troškovi bili daleko manji.

Ponosni su Viškovčani i veoma zadovoljni koji ostaju u uvjerenju da će se i drugi stanovnici i mještani gradova i sela što više osvijestiti o važnosti čuvanja okoliša čime su dali poticaj svim drugima na sličnu akciju a malo selo Viškovci će u svakom slučaju biti primjer dobre prakse.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: