Višemilijunske investicije u izgradnju proizvodnih pogona dokaz povoljnog poslovnog okruženja u gradu Pleternici

Autor: D.K.

U završnoj fazi je izgradnja pogona tvrtke Orchem plus d.o.o. u Pleternici, koji će se prostitati na površini od gotovo sedam tisuća četvornih metara i kao takav će biti jedinstven u ovom dijelu EU. Vrijednost prvog dijela ulaganja je više od 32 milijuna kuna koja će investicija biti daleko veća kupovinom opreme i strojeva.

Već sada je drugačija vizura pleterničke Industrijske zone u koju će u narednom kraćem periodu dvije poznate domaće tvrtke započeti s ulaganjima i izgradnjom svojih poslovnih proizvodnih i drugih pogona.

Još je jedna hvalevrijedna investicija u tijeku, u pleterničkoj Industrijskoj zoni. Tvrtka Lim rad d.o.o. ulaže više od sedam milijuna kuna u izgradnju proizvodnog pogona koji će se prostirati na tisuću kvadrata. Tvrtka Lim rad d.o.o. je osnovana u travnju 2011. godine kojoj je osnivač Stjepan Dravec. U samim početcima djelatnost je obavljana u privatnoj kući s ukupno dva djelatnika, a danas zapošljava 13 stalno zaposlenih radnika. U planu je da po završetku izgradnje pogona bude zaposleno do 20 zaposlenika.

Što se tiče tvrtke Orchem plus d.o.o. koja je sestrinska tvrtka Orchem d.o.o., istog vlasnika, ona će se baviti distribucijom i primjenom sredstava za zaštitu bilja te biti u početku zaposleno 20-ak radnika. U proizvodnom pogonu u Pleternici, prepakiravati će se i skladištiti agrokemikalije.  

Želja vlasnika odnosno osnivača tvrtke je postati relevantan čimbenik u distribuciji sredstava za zaštitu bilja, u čemu žele napredovati i razvijati se. Upravo je to jedan od razloga izgradnja i otvaranje pogona u Pleternici koji će dati svoj doprinos u poslovanju na domaćem tržištu i time poboljšati pružanje usluga svjetskim proizvođačima sredstava za zaštitu bilja s kojima je već ostvarena uska poslovna suradnja.

Posebna pažnja se poklanja zaštiti okoliša

Uvodeći novitete Orchem d.o.o. i njena sestrinska tvrtka Osrchem plus d.o.o. osobitu pažnju posvećuju zaštiti okoliša i poštivanju svih pozitivnih zakonskih odredaba koje propisuju regulative Republike Hrvatske.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić s nestrpljenjem očekuje otvaranje poslovno-proizvodnog pogona tvrke Orchem plus d.o.o. kao i otvaranju svakog novog radnog mjesta u Industrijskoj zoni u kojoj očekuje da će biti zastupljene različite djelatnosti koje će činiti jednu veliku gospodarsku cjelinu na jednom mjestu.

-Ulaganja u našoj Poduzetničkoj zoni u Pleternici svakako vesele i ulijevaju optimizam jer svako novo radno mjesto potencijal je daljnjeg razvoja moga grada, ostanka stanovništva na ovom području i razvoja gospodarstva u cjelini. Zadovoljna sam što je vlasnik tvrtke Orchem plus odabrao Pleternicu za izgradnju tvornice prepoznajući time povoljno poslovno okruženje u našem gradu, odličnu prometnu povezanost i potpore koje lokalna samouprava dodjeljuje poduzetnicima. Vjerujem da je sve to utjecalo na odluku o gradnji tvornice baš ovdje i radujem se završetku radova, opremanju i zapošljavanju mojih sugrađana, a u budućnosti novim investicijama u našoj Poduzetničkoj zoni – ističe gradonačelnica Jozić.

Prema planiranoj dinamici izgradnje pogon tvrtke Orchem plus d.o.o. bi mogao biti u funkciji u zadnjem tromjesječju ove godine. Prema dosadašnjoj dinamici izvođenja radova isti se izvode u planiranim rokovima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88