Više od stotinu lovaca slavilo svoga zaštitnika /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA –  Više od stotinu lovaca iz tridesetak lovačkih udruga s područja Požeško-slavonske županije zajednički su proslavili blagdan sv. Huberta svoga zaštitnika. Oni su se okupili na trgu sv. Terezije u Požegi, te u procesiji ušli u katedralu sv. Terezije Avilske, a ispred njih su nošene svečane zastave lovačkih udruga i Lovačkog saveza ove županije.

Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i katedralne župe Sv. Terezije Avilske.

Homiliju je biskup započeo pitanjem na što nas to ljudi poput sv. Huberta, koji je živio u davnom 8. stoljeću, mogu nadahnuti i u čemu nam mogu biti primjer, odgovorivši da je, unatoč tome što su nam mnoge pojedinosti iz njegova života nepoznate, jedno sigurno

-Hubert je Boga, Isusa Krista, susreo u prirodi ili po prirodi. Čudesno je ono što se dogodilo sa sv. Hubertom, i neka se nama isto to dogodi kako bi svatko od nas nutarnjim osjetilom srca i duše u stvarnosti oko nas osjetio Božju dubinu i širinu – rekao je biskup Škvorčević ustvrdivši da nas je sv. Pavao poučava upravo tome kad kaže da kršćansko polazište u promatranju stvarnosti nije tjelesno, opipljivo i materijalno, nego da kršćanin stvarnost oko sebe promatra s Isusovih polazišta koja su duhovne naravi.

Završavajući homiliju biskup je uputio molitvu sv. Hubertu da svojim zagovorom pomogne nazočnima da i oni neprestano ozdravljaju snagom neizmjernog Božjeg milosrđa i da ozdravljeni lijekom Božjeg milosrđa pristupaju jedni drugima i prirodi. Na svršetku misnog slavlja biskup je predsjedniku Lovačkog saveza i svim članovima poželio da se po ovom misnom slavlju još više učvrste u međusobnom druženju i zajedništvu te na sve njih zazvao Božji blagoslov.

Inače više desetaka lovaca ovog kraja autobusom putuje u subotu 5. studenog na središnju proslavu sv. Huberta za cijelu zemlju koja se održava u Karlovcu.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot