Više od stotinu lovaca slavilo svoga zaštitnika /FOTO GALERIJA/

POŽEGA –  Više od stotinu lovaca iz tridesetak lovačkih udruga s područja Požeško-slavonske županije zajednički su proslavili blagdan sv. Huberta svoga zaštitnika. Oni su se okupili na trgu sv. Terezije u Požegi, te u procesiji ušli u katedralu sv. Terezije Avilske, a ispred njih su nošene svečane zastave lovačkih udruga i Lovačkog saveza ove županije.

Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i katedralne župe Sv. Terezije Avilske.

Homiliju je biskup započeo pitanjem na što nas to ljudi poput sv. Huberta, koji je živio u davnom 8. stoljeću, mogu nadahnuti i u čemu nam mogu biti primjer, odgovorivši da je, unatoč tome što su nam mnoge pojedinosti iz njegova života nepoznate, jedno sigurno

-Hubert je Boga, Isusa Krista, susreo u prirodi ili po prirodi. Čudesno je ono što se dogodilo sa sv. Hubertom, i neka se nama isto to dogodi kako bi svatko od nas nutarnjim osjetilom srca i duše u stvarnosti oko nas osjetio Božju dubinu i širinu – rekao je biskup Škvorčević ustvrdivši da nas je sv. Pavao poučava upravo tome kad kaže da kršćansko polazište u promatranju stvarnosti nije tjelesno, opipljivo i materijalno, nego da kršćanin stvarnost oko sebe promatra s Isusovih polazišta koja su duhovne naravi.

Završavajući homiliju biskup je uputio molitvu sv. Hubertu da svojim zagovorom pomogne nazočnima da i oni neprestano ozdravljaju snagom neizmjernog Božjeg milosrđa i da ozdravljeni lijekom Božjeg milosrđa pristupaju jedni drugima i prirodi. Na svršetku misnog slavlja biskup je predsjedniku Lovačkog saveza i svim članovima poželio da se po ovom misnom slavlju još više učvrste u međusobnom druženju i zajedništvu te na sve njih zazvao Božji blagoslov.

Inače više desetaka lovaca ovog kraja autobusom putuje u subotu 5. studenog na središnju proslavu sv. Huberta za cijelu zemlju koja se održava u Karlovcu.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment