Više radionica u jakšičkoj i pripadajućim područnim školama povodom Dana ružičastih majica /FOTO/

Autor: DK

JAKŠIĆ – Dan ružičastih majica obilježili su i jakšički osnovnoškolci i njihove kolege iz područnih škola, Trapara i Rajsavca. Voditeljica školskih preventivnih programa Marijana Matijević u suradnji s kolegama i učenicima organizirala je niz predavanja i radionice za sve učenike škole. Ideja je bila da se uključe i sve područne škole tako da je radni dan započeo u područnoj školi Trapari koje se bilježavanje nastavilo se u Rajsavac te se program nastavio u matičnoj školi gdje su predavanja slušali učenici razredne i predmetne nastave.

Teme su bile raznolike i prilagođene svim uzrastima učenika. Kako se ispričati i reći lijepe riječi na francuskom i njemačkom jeziku objasnila je Ivana Škrabal, prof. francuskog i njemačkog jezika u radionici  “NEIN zur Gewalt ” i “NON a la violence”. Učenice  7. razreda, Rea Marković, Lucija Jurčak, Martina Grbeš, Barbara Rezo, Barbara Bošnjak i Katarina Prgomet, su održale predavanja o vršnjačkom nasilju i prijateljstvu. 

Izoliranje pojedinca bio je naziv radionice koju je vodila Veronika Šakota, dok je radionicu “Cyberbullying, nasilje na internetu” , vodila je Marijana Matijević. Bila je organizirana radionica i  “Kreativno rješavanje sukoba” koju je vodila Marina Vidović.

Učenici su podržali akciju noseći ružičaste majice, a učitelji su se uključili u akciju kupovinom ružičastih majica koje distribuira Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: