Više od trideset aktivnosti u dvije godine

Autor: D.M.

POŽEGA – Analizirajući rad u protekle dvije godine, od veljače 2014. godine kada je bila održana obnoviteljska skupština požeškog Ogranka Matice hrvatske, dr. sc. Vesna Vlašić, predsjednica ogranka, govorila je o brojnim aktivnostima. Ona je istakla više od trideset održanih aktivnosti u najvećem broju kulturnih manifestacija. Tako je predstavljeno nekoliko knjiga, održane su tribine, radionice, izložbe, koncerati te sureti s književnicima.

dr.sc. Vesna Vlašić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske

U tom periodu je bilo dosta problema. Članstva uopće nije bilo, zapuštene društvene prostorije, problemi s novcima. Zahvaljujući nesebičnom zalaganju predsjedništva Ogranka, obnovljeno je članstvo, sada članarinu podmiruje više od stotinu članova, osvježene su prostorije. Veliki dio aktivnosti usmjeren je prema mladima. S ovim aktivnostma će biti nastavljeno i ubuduće s tim da će Ogranak početi i s izdavačkom djelatnošću, istakla je na kraju izvještaja predsjednica Vlašić.

Pored izvještajao radu, prihvaćen je i finacijski izvještaj te zamjena članova predsjedništva. Aleksandru Pavlović zamjenila je kustosica požeškog muzeja Ljilja Marić. U zabavnom programu su sudjelovali tamburaši Veličkih legendi.

Podršku radu Ogranka svojim dolaskom su dali zamjenici požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha i Željko Jakopović koji su istakli kako će pomoći radu Ogranka shodno proračunskim mogućnostima županije.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: