Više od stotinu studenata zaputilo se prvim “studentskim” vlakom za Zagreb /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Prvim studentskim vlakom za Zagreb zaputilo se više od stotinu studenata koji su se ukrcali na željezničkim kolodvorima u Požegi i Pleternici. Brojni znatiželjnici ali i roditelji došli su ispratiti taj prvi vlak kojemu je u “čast” upriličena prava svečanost.

Na ispraćaju odnosno prvoj vožnji sudjelovali su i uvjerili se u udobnost vlaka požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić kojima su se pridružili i njihovi suradnici. Tako su mjesta na promotivnoj vožnji uz domaćine zauzeli zamjenici požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i Vedran Neferović, pročelnici upravnih odjela u Požeško-slavonskoj županiji, ravnatelju županijskih ustanova, načelnici općina Kaptol i Jakšić, Mile Pavičić i Ivica Kovačević, članovi Uprave HŽ Putničkog prijevoza Mladen Lugarić i Damir Rubčić i brojni drugi. Na ispraćaju je bio i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

Podsjetimo, Požeško-slavonska županija je uz dogovor odnosno sporazum s Upravom HŽ-a Putnički prijevoz pronašla model kako pomoći u financiranju prijevoza studentima koji studiraju u Zagrebu ali i u drugim gradova na području Republike Hrvatske. To jedinstven primjer na području RH gdje Požeško-slavonska županija u suradnji s HŽ-om ima takav model potpuno besplatnog prijevoza za sve studente koji studiraju u Zagrebu.

-Ovo je jedan projekt kojeg smo pripremali gotovo godinu dana. Cilj je tog projekta je omogućiti da ako već studirate izvan županije da vam bude besplatan prijevoz kako bi mogli češće dolaziti svojim kućama i roditeljima – rekao je prije polaska vlaka župan Tomašević koji se obratio i studentima naglasivši kako oni odlaze u Zagreb i druge gradove skupljati znanja ali da se vrate nazad u svoje rodno mjesto.

-Nije samo cilj da odete besplatno u Zagreb uz potporu HŽ-a, Vratite se u svoje mjesto, na svoju rodnu grudu nakon školovanja i nemojte zaboraviti ovaj prostor – dodao je župan Tomašević.

O tome da je nova linija željezničkog prijevoza veoma važna i za Hrvatske željeznice nešto je više je rekao predsjendnik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić koji je naglasio kako je želja de se zajednički revitalizira cijelo područje Hrvatske pa tako i Požeško-slavonske županije.

-Želja nam je da vlakovi počnu redovitije putovati na ovim relacijama. Zadnji ovakav vlak je bio prije 10-ak godina. Mi imamo jedan poseban projekt što se tiče pruga i željeznica na način da bude fokusiran na studente i učenike. Kada vlakovi budu popunjeni to će biti jamac i da pruge mogu opstati – naglasio je Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

I student Nikola je izrazio zadovoljstvo što će moći putovati vlakom za kojeg je rekao kako su linije prilagođene te kako će svakako češće dolaziti preko vikenda u Požegi kako bi bio s obitelji.

Foto: Marko Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: