Više od stotinu prijatelja i rođaka slavilo oproštaj od momkovanja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

MOMAČKA VEČER IVANA MAGLICE U EMINOVCIMA I VESELJE DO KASNIH NOĆNIH SATI UZ ZABAVNU GRUPU „OSMJEH“

EMINOVCI – Stari slavonski običaj ispraćaja mladoženje pred svadbu i budući brak, te oproštaj od momačkih dana poznat kao momačka večer okupio je u sportskom objektu u Eminovcima više od stotinu mladoženjinih prijatelja i rođaka. Tako se od momkovanja oprostio Ivan Maglica, medicinski tehničar iz Eminovaca, zaposlen u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sveti Rafael u Strmcu pokraj Nove Gradiške. Njegovi roditelji Marinko i Snježana priredili su mu lijepu feštu uz niz domaćih specijaliteta, a tu je naravno bio i Ivanov kum Matej Šporčić iz Požege koji je pozdravio okupljene sudionike.

Tijekom večeri pristigla je i mlada Barbara Deša, farmaceutkinja iz Trenkova, te njeni roditelji Šimo i Danica, brat, sestra, nećaci, ujak i ostala rodbina sa mladine strane koji su se proveselili sa mladoženjinom rodbinom.

Večer je protekla u veseloj pjesmi, dobrom raspoloženju i plesu, a svirala je grupa „Osmjeh“ pod vodstvom Voje Milojevića. Bilo je tu mnogo lijepih pjesama počevši od slavonskih i hercegovačkih, ali i onih starih pomalo zaboravljenih koje je otpjevao Vlado Brblić uz pratnju četiri svirača grupe „Osmjeh“, tako da je veselje potrajalo do kasnih sati.

Slično veselje imala je i mlada, a u subotu je svadbeni dan, vjenčanje u župnoj crkvi sv. Augustina u Velikoj, te uvečer svečana svadbena večera u dvorani „Lucija“ u Jakšiću uz nastup poznatog tamburaškog sastava „Posegana“.

Foto: D. Mirković [FAG id=242968]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88