Više od četrdeset godina promovira vinsku kulturu

Autor: D.K.

Požežani Vladu Bauera znaju kao uspješanog obrtnik ali je diljem Hrvatske poznatiji kao vinski kardinal, jedini u Hrvata. Trenutno je i vinski kum požeške Udruge voćara, vinogradara i vinara „Stjepan Koydl“ čije je i osnivač. Znan je i kao vrstan pjevač pjesama u kojima dolazi do izražaja izrazita boja njegovogo baritona.

Valado Bauer, prošlogodišnji je dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Požege. Nagrada mu je trebala biti uručena na svečanoj sjednici u povodu Dana Grada Požege 12. ožujka prošle godine. Nažalost, ona je zbog pojave pandemije odgođena pa je to visoko priznanje primio na ovogodišnjoj sjednici.

U obrazloženju nagrade između ostalog je navedeno: „Nagrada za životno djelo dodijelit će se Vladimiru Baueru, uspješnom požeškom obrtniku koji je vlastiti trud i organizacijske sposobnosti podredio promoviranju običaja Grgureva kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske, a time i same Požege. Vladimir Bauer poznat je u Požegi, ali i šire, kao Vinski kardinal koji više od četrdeset godina promovira kulturu i običaj pijenja vina.“

Vladi je pripala čast da se zahvali u ime nagrađenih. Ponovo je pokazao humanu gestu te od novčanog dijela nagarde kupio brač Leonu Grgiću, učeniku Glazbene škole Požega, te pomogao rad Udruge slabovidnih Požega. Vlado je poduže u mirovini, a nedavno je prodao vinograd i klijet na Velikom kamenu iznad Požege. Teško, poput svih nas, podnosi ograničenjia zbog opakagog virusa COVID 19. Povremeno odlazi u vinograde  iznad Požege prenoseći vinogradarska iskustva i pomažući kolegama u rezidbi i obradi vinograda. Naš objektiv ga je zabilježio u vinogradu Roberta Hodaka na Velikom kamenu…..

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88