Više od 550 učenika i djelatnika Kanižlićeve škole obilježilo Europski tjedan mobilnosti: Uz aktivno kretanje odrađena i terenska nastava /FOTO/

Autor: DK

Tradicionalnim planinarenjem različitim stazama po Požeškoj gori te biciklističkim rutama po gradu Požegi i okolici učenici i djelatnici Osnovne škole Antuna Kanižlića Požega obilježili su Europski tjedan mobilnosti, koji se ove godine održava pod motom „Krećite se s nama“.

Ovo je 8. godina kako Kanižlićevci organiziraju obilježavanje ove hvale vrijedne europske inicijative koja ima za cilj potaknuti različite oblike kretanja, uključili su se i svoj doprinos u organizaciji dali članovi HPD Sokolovac, požeškog HGSS-a, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije te Luks bike adventure agencije.

Organizirano je 8 planinarskih staza različitih dužina i zahtjevnosti prilagođenih svakom razredu te dvije biciklističke staze: 1. staza je bila Turnić-Stari fenjeri za učenike petih i šestih razreda, a 2.  Skenderovci – OPG Bojić za učenike sedmih i osmih razreda. U aktivnosti su bili uključeni svi učenici i djelatnici matične i Područne škole, njih više od 550.

Polazak je bio ispred škole u 8.00 sati, a svi su se u školsko dvorište vratili do 13.00 sati. Na svojim su turama, osim aktivnog kretanja, učenici odradili i nastavu, a za sve su razrede bile organizirane i različite radionice. Terenska je nastava bila zabavna i poučna koju su jako dobro prihvatili učenici.

Učenici su se morali snalaziti po gradu uz pomoć karte, računati, uočavati i imenovati biljni i životinjski svijet Požeške gore, ponoviti što već znaju o povijesti požeškoga kraja te naučiti nešto novo.

Ovakav oblik nastave potpuno je u duhu obrazovne reforme koja je od ove školske godine frontalno uvedena u nastavu, a koju Kanižlićevci provode već 8 godina, otkako planinare i uče u okviru Europskog tjedna mobilnosti.

Foto: OŠ A. Kanižlića [FGAL id=261920]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: