Više od 250 motociklista izcijele zemlje kroz Požegu u karavani za Vukovar /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Dvanaestu godinu za redom pod geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” moto karavana koju čine motociklisti i više od 250 motora iz cijele Hrvatske stigla je u Požegu. Na svom tradicionalnom putovanju koje je počelo u Smokvici na Korčuli, preko Prevlake do Vukovara, odat će počast žrtvama grada heroja u Domovinskom ratu.

-Kao i svake godine isto kilometara i većinom isti ljudi među kojima ima sada dosta mlađih posebno ženske populacije na motorima krenuli smo na karavanu pod geslom „Zajedno u ratu zajedno u miru“. Kroz naše dosadašnje putovanje stali smo na velikom broju mjesta i zapalili veliki broj svijeća za naše branitelje. Na ovaj način mi kao bajkerska nacija ne damo da se zaboravi istina o Domovinskom ratu i pronosimo tu obvezu na mlađe generacije da oni nastave ovu tradiciju. Nikada se ne smije zaboraviti kako je stvorena Republika Hrvatska – rekao je Đani Radovanović iz MK Korčule koji je i jedan od organizatora karavane dodajući kako je u Požegu došlo više od 250 bajkera.

-Do Vukovara će se duboko poduplati broj bajkera koji će nam se priključiti kako bi u velikom broju došli u naš Vukovar u koji ćemo ući 18.studenog u jutarnjim satima gdje ćemo sudjelovati u Koloni sjećanja – dodao je Đani.    

Riječi dobrodošlice prije paljenja svijeća kod spomenika poginulim braniteljima 123. brigade uputio je Iko Kuprešak, ispred MK „Indipendent“.

-Drago mi je vidjeti dugogodišnje prijatelje s kojima se susrećemo na ovakvim i sličnim prigodama. Priredili smo im doček u našim prostorijama kluba gdje smo im osigurali večeru i druženje. Za veći dio bajkera osigurano je noćenje u Dvorani Tomisdlav Pirc, a neki su već unaprijed rezervirali smještaj u požeškim ugostiteljskim objektima – rekao je Iko Kuprešak.

Polazak za Vukovar je ujutro, 17.studenog u 7 sati poslije doručka.

Foto: D. Mirković

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek