Više od 200 lovaca gađa leteće mete

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije u svom je strelištu olimpijskih dimenzija u Bzenici pokraj Pleternice domaćin lovcima iz cijele Hrvatske koji se dva dana natječu u streljaštvu gađajući leteće mete u disciplinama trap i parkur. Okupilo se više od 200 lovaca među kojima su i gosti iz lovačke udruge „Sava“ iz Orašja(BiH), te ekipe strijelaca Hrvatskih šuma, Ministarstva poljoprivrede, Veleučilišta Karlovac i Hrvatskog lovačkog saveza, koje su nastupile u revijalnom dijelu.

Predsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić  pozdravili su uzvanike i brojne goste.

-Ovdje po prvi puta imamo natjecanje u lovačkom parkuru što je novost u natjecanju, želim puni uspjeh, a šest najboljih će činiti reprezentaciju Hrvatske u lovnom streljaštvu- kazao je general Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza. Požeško.-slavonski župan Alojz Tomašević pozvao je na zajedništvo u izgradnji domovine, a  pomoćnik ministra poljoprivrede RH Domagoj Križaj ističe da lovno streljaštvo objedinjava sve najbolje iz lovstva i streljaštva, a to je sportski i fair play duh. Zastavu RH na jarbol je uz zvuke državne himne podigao prošlogodišnji pojedinačni pobjednik državnog natjecanja u lovačkom streljaštvu Josip Gregur(Varaždinska županija).

Hicem iz lovačke puške otvorila je natjecanje gradonačelnica Jozić, a u ceremoniji otvaranja sudjelovali su članovi KUD „Orljava“ iz Pleternice, lovačka puhačka glazba Slatinski rogisti Virovitičko-podravske županije.

Natjecanje završava u nedjelju 28. rujna proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot