Više od 200 lovaca gađa leteće mete

PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije u svom je strelištu olimpijskih dimenzija u Bzenici pokraj Pleternice domaćin lovcima iz cijele Hrvatske koji se dva dana natječu u streljaštvu gađajući leteće mete u disciplinama trap i parkur. Okupilo se više od 200 lovaca među kojima su i gosti iz lovačke udruge „Sava“ iz Orašja(BiH), te ekipe strijelaca Hrvatskih šuma, Ministarstva poljoprivrede, Veleučilišta Karlovac i Hrvatskog lovačkog saveza, koje su nastupile u revijalnom dijelu.

Predsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić  pozdravili su uzvanike i brojne goste.

-Ovdje po prvi puta imamo natjecanje u lovačkom parkuru što je novost u natjecanju, želim puni uspjeh, a šest najboljih će činiti reprezentaciju Hrvatske u lovnom streljaštvu- kazao je general Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza. Požeško.-slavonski župan Alojz Tomašević pozvao je na zajedništvo u izgradnji domovine, a  pomoćnik ministra poljoprivrede RH Domagoj Križaj ističe da lovno streljaštvo objedinjava sve najbolje iz lovstva i streljaštva, a to je sportski i fair play duh. Zastavu RH na jarbol je uz zvuke državne himne podigao prošlogodišnji pojedinačni pobjednik državnog natjecanja u lovačkom streljaštvu Josip Gregur(Varaždinska županija).

Hicem iz lovačke puške otvorila je natjecanje gradonačelnica Jozić, a u ceremoniji otvaranja sudjelovali su članovi KUD „Orljava“ iz Pleternice, lovačka puhačka glazba Slatinski rogisti Virovitičko-podravske županije.

Natjecanje završava u nedjelju 28. rujna proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada.

no images were found

0 Comment

Send a Comment