Više od 180 umirovljenika zapjevalo i zasviralo na svojim županijskim susretima, nije nedostajalo niti plesa /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije općina Velika i njena Matica umirovljenika bili su domaćini 17. Glazbenih susreta umirovljenika ove županije. Organizator je bila Županijska matica umirovljenika pa je sudionike pozdravio njen predsjednik Ivan Ronta.

Pjevačka skipina „Ledena berba“ veličkih umirovljenika izvela je himnu, te kasnije tri vlastite pjesme kojih je autor njihov voditelj Konrad Katić.

-Dugo nisam čuo ovako srčano izvođenje naše himne, a vi pokazujete dobre aktivnosti čak i suradnjom sa mladima pa je to spoj mladosti i iskustva-kazao je u pozdravnoj riječi u ime domaćina načelnik općine Velika Vlado Boban, te pohvalio rad umirovljenika svoga kraja.  

Susrete, na kojima je nastupilo više od 180 izvođača, prigodnim je riječima ispred pokrovitelja otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

-Ova lijepa manifestacija pokazuje da je aktivnost umirovljenika i dalje prisutna iako ste u poznim godinama – istakao je Neferović.

blankNastupile su pjevačke skupine svih matica umirovljenika s područja županije i to uz Veličane još Kaptol (voditeljica Ana Šmitpeter), Vetovo (Irena Begović), Kutjevo (Franjo Krsnik), Požega (Ela Vrbanić), Jakšić (Antun Kovačić), Orljava-Brestovac (Vlado Grgić), Pleternica (Ana Vinković), Pakrac-Lipik (Đuka Ivanović) i Čaglin (Reza Kukić).

Svaka skupina je izvela tri pjesme po vlastitom izboru, a na kraju je susrete zatvorio Vlado Boban koji je zajedno s predsjednikom Županijske matice umirovljenika Rontom uručio zahvalnice pokroviteljima i sudionicima.

Na kraju susreta nastupio je ženski tamburaški sastav „Liberta“ iz Kaptola, te kroz druženje klavijaturista Konrad Katić pa su sudionici zajedno sa više od 200 posjetitelja zaplesali i zajedno zapjevali.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića