Više od 1,8 milijuna kuna grad Požega izdvaja za sufinanciranje smještaja djece i očuvanje radnih mjesta u privatnim vrtićima

Autor: S.P.

Grad Požega sufinancira redoviti program za djecu predškolske dobi u vjerskim i privatnim predškolskim ustanovama te na taj način širi ponudu programa predškolskih ustanova prilagođenih potrebama djece i njihovih obitelji. Trenutno se iz proračuna Grada Požege sufinancira rad tri privatna dječja vrtića, a planirani ukupni iznos za ovu godinu je više od 1,8 milijuna kuna. Financijska podrška grada posebno je dobila na značaju za vrijeme epidemije COVID-19 i to u smislu očuvanja radnih mjesta.

Uz dječji gradski vrtić kojem je Grad Požega osnivač, a koji svake godine ima sve duže liste čekanja, nametnula se potreba da Grad Požega podrži i druge mogućnosti za roditelje kako bi mogli pronaći vrtićko mjesto za svoje dijete. U tom smjeru Grad želi biti dobar partner i roditeljima i privatnim predškolskim ustanovama u odgoju i obrazovanju budućih generacija, pa sudjeluje u sufinanciranju smještaja djece i to u iznosu od 600,00 kuna mjesečno po djetetu čiji roditelji imaju prebivalište na području grada.

Ove godine u Proračunu je planiran ukupni iznos od 1.850.000,00 kuna, a vrijeme epidemije bolesti COVID-19 donijelo je i nove okolnosti koje su utjecale i na djelovanje predškolskih ustanova, ali i na snažnije iskazivanje empatije Grada kroz financijsku podršku.

Naime, vrtići su od polovine ožujka 2020 bili prisiljeni zatvoriti svoja vrata malim korisnicima što je moglo imati dalekosežne posljedice, posebice za radna mjesta u tim ustanovama. Gradskom Odlukom o sufinanciranju smještaja djece određeno je da će se za vrijeme epidemije uzrokovane korona virusom plaćati učešće u cijeni koštanja programa predškolskog odgoja za redovne programe koji se provode u privatnim predškolskim ustanova od 16.ožujka do ponovne uspostave rada vrtića i to kao pomoć za očuvanje radnih mjesta. Od siječnja do lipnja 2020 privatnim dječjim vrtićima – Dječji vrtić Radost, Dječji vrtić Sv. Leopold Mandić i Dječji vrtić Šareni svijet – doznačeno je ukupno 831.600,00 kuna.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88