Više od 150 kilograma kobasica i još toliko drugih delicija pripremili članovi Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“ za „Vetovačko Vincelovo“ /FOTOGALRIJA/

Autor: D.K.

Velika većina članova Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“ iz Vetova umjesto obavljanja poslova u vinogradu predodredila je subotnji dan za pripremu nadolazeće manifestacije – tradicionalne sedme po redu gastronomsko-turističke priredbe „Vetovačko Vincelovo“.

Oni se na svojstven način pripremaju za tu manifestaciju i pripremaju na tradicionalan način suhomesnate delicije, kobasice, slaninu, rebra i dr. koje nakon obavljenog kolinja prosuše. Tih delicija ne smije ne nedostajati za sve goste i uzvanike koji dolaze ne samo iz Požeške kotline već i susjednih općina i gradova s područja Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Svatko će imati priliku degustirati i sami peći pripremljenu kobasicu na štapu, a priprema se i veća količina graha.

Tradicionalna manifestacija održava se uvijek prve subote nakon blagdana sv. Vinka, a to ove godine pada na dan 25.siječnja od 16 sati.

Kao i ranijih godina članovi Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“ iz ovog mjesta dva tjedna prije svoje tradicionalne 5. po redu gastronomsko-turističke priredbe „Vetovačko Vincelovo“ pripremali su na prostorima kafića „Prko“ domaće suhomesnate specijalitete koje će više tisuća posjetitelja kušati na priredbi 27. ovog mjeseca od 16 sati.

Damir Špoljarić predsjednik Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“ iz Vetova

-Kao što vidite pri kraju smo s pripremama naših tradicionalnih delicija za nadolazeće Vetovačko Vincelovo. Napravili smo više od 150 kilograma kobasica te desetak velikih tabli slanina i rebara što će sve ići na dimljenje i sušenje do Vincelova. Na sam dan manifestacije priredit ćemo više od tisuću porcija graha jer očekujemo veliki broj gostiju koji nam se već najavlju da dolaze ovdje iz naših krajeva te s područja Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Pakraca, Lipika, Daruvara i drugih mjesta. U najavi su i gosti iz Garešnice koji su bili i prošle godine – rekao je Damir Špoljarić predsjednik Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“ iz Vetova.

Potporu vrijednim vinogradarima došao je dati i predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva Ivica Ribičić koji ih je počastio svojim delicijama sa svog OPG-a.

Na manifestaciji će nastupiti folkloraši kutjevačkog kraja, zatim tamburaši „De Gotho“ iz Kutjeva, i „Satir“ iz Davora, a očekuje se i gost iznenađenja.

Foto: D. Krstanović [FAG id=270783]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek