Više od 1,4 milijuna kuna uložit će se za uređenje groblja u Vetovu: Tko je rekao da se samo ulaže u kutjevački nogometni klub?!

Autor: D.K.

Vrijedni zaposlenici Europske razvojne agencije Kutjevo, pod dirigentskom palicom njihove direktorice Ane Galić, pripremili su dokumentaciju i prijavili se na natječaj iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice preko kojeg su osigurali 300 tisuća kuna za investiciju uređenja groblja u Vetovu. To je samo jedan manji iznos koji će pomoći pri investiciji u investicijsko ulaganje vrijedno gotovo 1,41 milijun kuna. Hoće li se ubrzati izvođenje radova i s njima započeti koji dan prije lokalnih izbora ostaje nam za vidjeti. Najbitnija je činjenica da će Vetovčani za svoje pokojne dobiti dostojno mjesto za vječno počivalište svojih najmilijih.

Iz grada Kutjeva dobili smo odgovor na naš upit, kojeg potpisuje Ana Galić, savjetnice za gospodarstvo, javnu nabavu i projekte, koja je i direktorica Europske razvojne agencije Kutjevo koja ističe da su planirani radovi na groblju u Vetovu u iznosu 1.409.540,55 kn sukladno projektantskom troškovniku.

-Planirani radovi obuhvaćaju izradu ograde groblja, izradu staza i postavljanje rasvjetnih tijela. Za navedene radove nije potrebno ishoditi građevinsku dozvolu sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima. S obzirom da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije na temelju Programa održivog razvoja lokalne zajednice Gradu Kutjevu osiguralo sredstva u iznosu 300.000,00 kn, radovi će se podijeliti u faze. Prva faza obuhvaća izradu ograde groblja, a vrijednost radova iznosit će oko 500.000,00 kn – navodi se u odgovoru dodajući kako je trenutno u izradi revidirani troškovnik na temelju kojeg će biti proveden postupak nabave za odabir izvođača radova.

Budući da proizlazi kako će se postupak javne nabave provesti, “onako kako je najlakše”, na temelju tri ponude, i odabrati možda već poznati izvođač radova, neće trebati dugo čekati da se krene s investicijom i barem onim financijskim sredstvima koja su odobrena kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88