Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Više kupovina poljoprivrednog i šumskog zemljišta, a u padu kupoprodaja obiteljskih kuća i stanova

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tijekom protekle godine na području Požeško-slavonske županije zaključeno ukupno 1910 ugovora o kupoprodaji nekretnina. Nekretnine koje su bile najvećim dijelom predmet kupoprodaje na tom  području su poljoprivredna zemljišta i to u 1095 kupoprodaja, a od ostalih su nekretnine navedene kao stambeni objekt tj. obiteljske kuće u gotovo 200 slučajeva, građevinsko zemljište u 147 navrata,  šumsko zemljište (132) kupoprodaje), te stanovi ili apartmani u 41 kupoprodaji.

Nekretnine koje su manjim dijelom bile predmet ugovora o kupoprodaji su nekretnine navedene kao ruševine i to u 12 slučajeva, gospodarske zgrade (4 kupoprodaje), poslovne zgrade (3 kupoprodaje), garaže (1 kupoprodaja) i skladište (1 kupoprodaja).

Kroz 2021. godinu u odnosu na prethodnu godinu ostvaren je porast prometa nekretninama kod kupoprodaje poljoprivrednih zemljišta, šumskih zemljišta, poslovnih prostora, nekretnina za povremeni boravak(vikendice, vinogradarske kuće i slično), ruševina, različitih i ostalih nekretnina, te blagi porast kod građevinskih zemljišta, dok je ostvaren pad prometa kod kupoprodaje stanova, obiteljskih kuća, gospodarskih zgrada i garaža.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo