Više od 50 jakšičkih mališana već se upisalo u vrtić, još je samo 20-ak slobodnih mjesta

Autor: DK

JAKŠIĆ – Radovi se polako privode kraju, dovršavaju se oni zadnji detalji i to je to! Nakon punih pet godina od polaganja kamena temeljca, od jeseni će jakšićki mališani krenuti u novi dječji vrtić. Neće više biti putovanja mališana u požeške vrtiće, biti će u svom mjestu sa svojim mnogobrojnim kolegicama i kolegama s kojima će kasnije zajednički dijeliti i školske klupe u osnovnoj školi.

-Ovih dana postavlja se kuhinja, a nakon toga je potrebno prikupiti dokumentaciju za uporabnu dozvolu. Tako će djeca s jakšićkog područja za početak nove pedagoške godine dobiti novu, suvremenu zgradu vrtića koju smo dugo očekivali. Već sada imamo 54 prijavljene djece. Iako je od samog početka bilo puno problema, sretan sam i zadovoljan što smo ovaj projekt uspjeli privesti kraju. Vrtić je trebao biti dovršen u jesen 2013. godine. Krenuli smo u izgradnju na temelju ugovora o 90-postotnom sufinanciranju s Ministarstvom regionalnog razvoja. Taj ugovor je morao biti vraćen i od tada imamo problema sa sufinanciranjem – kaže Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Kovačević dodaje da, unatoč svemu, nije nikad sumnjao u završetak izgradnje. Od ukupno 5,8 milijuna kuna, koliko će koštati vrtić, općina je izdvojila oko 50 posto vlastitih sredstava.

– Ono što te ne ubije, to te ojača. Nikad nisam bio pesimist. Da nisam vjerovao u završetak, ne bismo kretali u to – prokomentirao je Kovačević naglasivši kako će vrtić u tri odgojne skupine primati maksimalno 75 djece, a očekuje da će interes biti i za veći broj jer se javljaju roditelji i iz susjednih mjesta koja ne pripadaju općini Jakšić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: