Virtualno druženje na facebooku „Pokrenimo Ruševo“ okuplja sve više poklonika ovog sela

Autor: D.K.

-Drage prijateljice i prijatelji, dragi moji pratitelji, pozvao bih vas na jedno novo druženje u selo Ruševo u Slavoniji koje danas okuplja preko 200 novih virtualnih stanovnika – stoji u poruci umirovljenog poduzetnika hrvatskih korijena Krune Kaića, koji već nekoliko godina, iako živi u danskoj, organizira i potiče aktivnosti na revitalizaciji toga sela.

Nekada je u Ruševu živjelo gotovo osamsto stanovnika, a danas samo trećina od toga broja.

Sada u Ruševu stoje napuštena imanja, prazne kuće, a u ove zimske dane to najbolje vidite kad prođete ovim slavonskim selom, gdje je sve uspavano i tiho, dvorišta većinom prazna, a dim iz dimnjaka diže se ponad svake treće kuće.

-Kako bismo oživjeli ovaj pusti i uspavani kraj ja okupim naše nove virtualne stanovnike Ruševa, pa se mi raspričamo o životu u Ruševu i Slavoniji. Na ovo naše virtualno druženje reagiraju onda i lokalni stanovnici, pa tijekom godine organiziraju razna događanja kako bi oživjeli svoja gospodarstva i privukli nove stanovnike i goste.

I tako uz pomoć naše nove virtualne zajednice Ruševo se budi i postaje sve življe i okretnije – nastavlja Kaić. Do sada se ukljuilo više od 200 osoba.

Pozvao je sve da postanu aktivni članovi i aktivno nešto konkretno odrade zajednički, te  ponekad posjetite ovu novu virtualnu zajednicu Ruševa i vidi kako se danas živi u ovom živopisnom selu punom tradicije i običaja.

Poveznica sa grupom „Pokrenimo Ruševo“ na facebooku je:

https://www.facebook.com/goldenvalleycroatia/posts/pokrenimo-rusevo/2858443537527001/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88