Virovitičani državni prvaci u lovnom streljaštvu, Požežani su dokazali dobrim domaćinstvom /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Po kišovitom vremenu na strelištu u Bzenici nedaleko Pleternice održano je jubilarno 25. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, a uz taj savez organizator i uspješan domaćin je bio Lovački savez Požeško-slavonske županije. Otvorio ga je državni tajnik Ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak, a uz predsjednika HLS-a Đuru Dečeka, nazočili su dopredsjednici i glavni tajnik tog saveza, zatim, čelnici županijskih lovačkih saveza, požeški župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, predstavnik požeške Policijske uprave Branko Štefančić i drugi.

-Vrijeme nije pogodno za lovstvo, no jeste za poljoprivredu što je dobro za slavonski kraj – poručio je u pozdravnoj riječi predsjednik HLS-a Đuro Dečak, a predsjednik požeškog saveza Branko Bertelović je istakao dovršetak piste za gađanje vepra u pokretu tako da ovo strelište ima sa 5 staza. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić pozdravila je sudionike ispred toga grada.

-Lovstvo je značajna grana u županiji, a lovci su prvi stali u obranu domovine – naglasio je župan Tomašević. Županija inače daje potpore lovcima.

-Čestitam Hrvatskom lovačkom savezu na svemu što ste učinili za napredak lovstva i pripremu novog Zakona o lovstvu – istakao je Kraljičak pohvalivši grad Pleternicu i požeški savez za stvaranje dobrih uvjeta na strelištu.

Ekipni prvaci su lovci Virovitičko-podravske županije sa 469 pogodaka, drugi je Lovački savez Varaždinske županije(460 pogodaka), te treći Dubrovačko-neretvanske županije(457 pogodaka).

Požeški lovci završili su nažalost natjecanje na začelju zbog nespretnog nastupa jednog člana.

Među 126 lovaca pojedinačnim prvakom je postao Zadranin Ante Matak, drugi je Igor Vrbančić (Virovitičko-podravska županija), a treći Damir Mehkek(Koprivničko-križevačka županija).

Najbolje ekipe i pojedinci primili su pehare, medalje  i druge nagrade, a uručili su ih dopredsjednici HLS-a Zlatko Stolnik i Vinko Pavlić, te predsjednici požeškog i virovitičkog saveza Branko Bertelović i Miroslav Buneta.

Suci natjecanja su uspješno sudili Dražen Božić (glavni sudac), te  Zvonimir Grđan, Davor Biruš, Milan Majetić, Ivica Magić, Požežani Matej i  Mario Levar, Branko Butković.

Sudionici natjecanja, vođe ekipa i čelnici saveza izrekli su pohvale dobroj organizaciji prvenstva i domaćinstvu Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije, a tijekom boravka u ovom kraju za sve je upriličeno zajedničko cjelovečernje druženje.

Foto: D. Mirković [FGAL id=261410]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: