Vinski kum Antun Herceg kreće u pohode po požeškim podrumima

POŽEGA – Čast da ove godine završe Martinjske svečanosti u podrumima Zlatne doline pripala je vinarima okupljenima u Udruzi „Stjepan Koydl“ u Požegi koji su svoju feštu imali u restoranu „Lovački rog“ uz nastup mladih tamburaša „Rubina“.

Sudionike Martinjske zabave pozdravio je predsjednik Udruge Tomislav Didović ističući da su ovu priredbu organizirali izvan Gradskog podruma koji se preuređuje.

Za ovu prigodu vinski biskup je bio fra Kitokret Ivan Fistrić Fio Kutjevački koji je zadužen za podrume područja Cugerlanda, no zbog zauzetosti vinskog kardinala Vlade Bauera obavezama u drugim krajevima naše zemlje on je pohodio Marinje u Požegi dok su mu ministranti bili Dinko Brus i Branko Smolić, koji je obavljao i dužnost biskupovog zvonara.

Za kuma je izabran Antun Herceg nastanjen u požeškom predjelu Jagodnjak, a tijekom obreda Krštenja mošta u vino kušali su mlada vina kuma Hercega, zatim Tomislava Didović i Ivice Katušića.

Udruga je dodijelila kumu posebno priznanje Kumovnicu u znak sjećanja na ovaj obred Krštenja mošta, a on ima zadatak kroz slijedećih godinu dana pohoditi podrume svih požeških vinara, te na kraju za sve njih prirediti feštu za što je on pokazao veliku spremnost, te je pozvao sve vinare na suradnju i zajedničke obilaske ovdašnjih podruma.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment