Vinski kardinal Vlado Bauer pohodi podrume diljem Lijepe naše

POŽEGA – Još od sredine proteklog mjeseca jedini vinski kardinal u Hrvata Požežanin Vlado Bauer počeo je ovogodišnje obrede Krštenja mošta, a njegov pohod traje sve do sredine studenog.

Obrede Krštenja mošta u vino započeo je 15. listopada u Cerniku u sklopu tamošnje tradicionalne turističke priredbe „Dani portugizca“, a već 28. listopada imao je nastup kod poznatog kutjevačkog vinara Vlade Krauthakera koji je tom prigodom ugostio brojne svoje poslovne partnere i prijatelje.

Vinski kardinal imao je i nastup u Orahovici na snimanju poznatog serijala Hrvatske televizije „Lijepom našom“ pod urednikom i voditeljskom palicom Branka Uvodića. Kardinal je mošt krstio uz pratnju požeških tamburaša „Bekrija“, a emisije iz Orahovice emitirat će se krajem ovog i idućeg tjedna na Prvom programu HTV-a.

Ovog vikenda, točnije u subotu 5. studenog , kako je poznato vinski kardinal imat će svoj obred krštenja mošta na priredbi „Okusi jeseni“ od 11 sati u Pješačkoj zoni grada Požege.

Slijedi gostovanje vinskog kardinala 10. studenog u Cerniku na imanju Stanka Lazića Stane.

Udarni dan njegovih obreda je na blagdan sv. Martina 11. studenog. Od 12 sati na požeškom vinorodnom predjelu Fratrovica krstit će mošt kod vinogradara Jure Vrdoljaka, te u 16 sati u Završju kod vinara Karla Smolića. Istoga dana u 18 sati bit će Krštenje mošta u Požegi za prijatelje i goste iz Crikvenice i Crne Gore u prostoru bivše požeške pivnice „Slavonac“.  Vinski kardinal obrede toga dana završit će iza 21 sat u Venju kod poznatog vinara Ive Enjingija.

Slijedećeg dana u subotu 12. studenog od 17 sati Bauer će krstiti vino u Etno selu Stara Kapela, zatim u 20 sati u društvenom domu u Starom Petrovom Selu za tamošnju vinogradarsku udrugu, te u 22 sata u Vatrogasnom domu u Kaptolu za udrugu „Vinokap“, da bi dan završio Krštenjem mošta u objektu „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima oko 23.30 sati.

Prema do sada dogovorenim aktivnostima ovogodišnje obrede kardinal će završiti u nedjelju 13. ovog mjeseca u Zagrebu zajedno sa vinarom Krauthakerom i njegovim prijateljima.

/Foto: Ilustracija, D.K. pozega.eu/

0 Comment