Vinski kardinal Vlado Bauer, koji je kum požeške Udruge voćara i vinogradara nakon mjera popuštanja izolacije nastavio vizitaciju podruma ovdašnjih vinara /FOTO/

Autor: D.K.

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama popuštanja izolacije Vlado Bauer, požeški vinogradar, martinjski kardinal i trenutni vinski kum požeške Udruge voćara, vinogradara i vinara “Stjepan Koydl” odlučio je nastaviti vizitaciji podruma članova Udruge prekinutu sredinom ožujka zbog pandemije. Tako je ovih dana u pratnji svog notara Željka Pejkovića obišao vinara Dinka Brusa. Uz domaćina Dinka uzvišenom kardinalu dobrodošlcu su poželjeli supruga Ivanka, sin Dario, te unuci Luka i Marko. Kako priliči po starom vinogradarskom običaju požeškog kraja domaćin je pozvao prijatelje u podrum koji je smješten u obiteljskoj kući na predjelu Tekije u Požegi. Pozivu su se odazvali obitelji pašanaca Nogolica i Antunović iz Kutjeva, vinari Zlatko Vuković koji je i predsjednik Udruge požeških voćara i vinara, kao i vinogradari Branko Smolić, Davor Romić i Karla Smolić.

Za ovu prigodu supruga Ivanka pripremila je obilnu hladnu plata sa domaćom slaninom, kulinovom sekom i kulinom, prošlogodišnjom šunkom garnirananom sirom, te ispekla domaća peciva od lisnatog tjesta. Dinkov kolega pčelar Damir Šolić iz Mihaljevaca bio je zadužen za roštilj. Prilikom obilaska podruma i kušanja vina, presvetli Valdo Bauer je dao svoja zapažanja.

-Graševina je vrlo skladna, bogatog okusa s ugodnom kiselinom i već sada je vrhunsko vino. Podrum i bačve su su održavani i uredni- istakao je tom prigodom vinski kardinal Bauer. U redovom pregledu popijena su tri bokala vina i to iz svake bačve po jedan.

U neslužbenom dijelu druženja uz jela s roštilja popijeno je još nekoliko bokala graševine uz koje je bilo razgovora o svakidašnjim događanjima i temama iz života. U prvom planu je bila pandemija i korona virus kao i trenutna, burna društveno-politička događanja u zemlji i inozemstvu. Nisu izostale ni vinogradarske teme i rad Udruge.

Vinograd obitelji Brus je na brdu Sokolovc u neposrednoj blizini Domovinskog križa na Požeškoj gori. Najviše je čokota graševine, te nešto drugih sorti. Zbog osunčanosti i posebne kakvoće zemljišta vino je vrhunske kvalitete. O većini poslova u vinogradu brine supruga Ivanka, a pomože joj i sin Dario.

Kum Bauer će ubrzati obilazak podruma ostalih članova Udruge kao bi se nadoknadilo vrijeme propušteno zbog pandemije i obišlo sve vinare do Martinja kada će ovu dužnost prepustiti drugom kumu tj. svome nasljedniku.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88