Vinski kardinal krstio mošt u podrumu Galić (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

DSC_1456LUKAČ – Ovih dana u požeškom i kutjevačkom kraju slavi se Martinje kao pučki običaj Krštenja mošta u vino, a na većini svečanosti taj obred predvodi jedini vinski kardinal u nas Požežanin Vlado Bauer.

Tako je bilo i u Vinariji Galić u Lukaču gdje su se okupili brojni poslovni partneri, prijatelji i ugostitelji , počašćeni su nizom specijaliteta slavonske kuhinje pa do onih dalmatinske jer se tu našlo i tunjevine na roštilju, te drugih morskih delicija. Dakako uz sve to kušala su se ponajbolja vina obitelji Galić u lukačkom podrumu.

Nakon pozdravne riječi domaćina i vlasnika Vinarije Galić Josipa Jože Galića koji je najavio Martinje iduće godine u novom podrumu, prošlogodišnji vinski kum požeški odvjetnik Milan Piper ispio je pehar lanjskog vina, a tu su bili i kumovi sa prethodnih Galićevih vinskih fešta i to iz svih dijelova Hrvatske, te novoizabrani kum Boris Dešpoja iz Zadra.

Vinski karidnal Vlado Bauer sa svojim ministrantima Brankom Pavićem i Željkom Pejkovićem, te vinskim vikarom Brankom Šimunovićem krstio je potom mošt u vino, zatim je kum je ispio perhar, a njemu je kardinal uručio Kumovnicu kao dokument za sjećanje na ovaj događaj, dok mu je Joža Galić darivao sliku.

Kroz cjelovečernji program nastupili su vrsni tamburaši Žute dunje iz Cernika, a pristigli su i dalmatinski svirači koji su zasvirali pjesme svoga kraja tako da je veselje potrajalo do kasnih noćnih sati.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot