Vinski kardinal krstio mošt u podrumu Galić (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

DSC_1456LUKAČ – Ovih dana u požeškom i kutjevačkom kraju slavi se Martinje kao pučki običaj Krštenja mošta u vino, a na većini svečanosti taj obred predvodi jedini vinski kardinal u nas Požežanin Vlado Bauer.

Tako je bilo i u Vinariji Galić u Lukaču gdje su se okupili brojni poslovni partneri, prijatelji i ugostitelji , počašćeni su nizom specijaliteta slavonske kuhinje pa do onih dalmatinske jer se tu našlo i tunjevine na roštilju, te drugih morskih delicija. Dakako uz sve to kušala su se ponajbolja vina obitelji Galić u lukačkom podrumu.

Nakon pozdravne riječi domaćina i vlasnika Vinarije Galić Josipa Jože Galića koji je najavio Martinje iduće godine u novom podrumu, prošlogodišnji vinski kum požeški odvjetnik Milan Piper ispio je pehar lanjskog vina, a tu su bili i kumovi sa prethodnih Galićevih vinskih fešta i to iz svih dijelova Hrvatske, te novoizabrani kum Boris Dešpoja iz Zadra.

Vinski karidnal Vlado Bauer sa svojim ministrantima Brankom Pavićem i Željkom Pejkovićem, te vinskim vikarom Brankom Šimunovićem krstio je potom mošt u vino, zatim je kum je ispio perhar, a njemu je kardinal uručio Kumovnicu kao dokument za sjećanje na ovaj događaj, dok mu je Joža Galić darivao sliku.

Kroz cjelovečernji program nastupili su vrsni tamburaši Žute dunje iz Cernika, a pristigli su i dalmatinski svirači koji su zasvirali pjesme svoga kraja tako da je veselje potrajalo do kasnih noćnih sati.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: