Vinski kardinal kreće na martinjske pohode: Ovog vikenda je u Cerniku, a nakon toga po Slavoniji i Crnoj Gori

Autor: DK

ON OBRED KRŠTENJA MOŠTA PROVODI NA SEBI SVOJSTVEN POŽEŠKI NAČIN

POŽEGA – Bliži se Martinje kada brojni vinari naših vinorodnih krajeva, ali i u inozemstvu organiziraju ceremonijal Krštenja mošta u vino. Jedini vinski kardinal u Hrvata Požežanin Vlado Bauer najpoznatiji je meštar tog ceremonijala ne samo kod nas. On svoje pohode počinje već ovog vikenda.

Cernik je u subotu 20. listopada domaćin svoje priredbe Dani cerničkog  portugisca kada će Bauer obaviti obred Krštenja mošta.

Kardinalov grad Požega imati će svoju tradicionalnu jesensku priredbu na otvorenom prostoru u središtu grada 3. studenog, a tada će Bauer također imat svoj obred, da bi 9. studenog to isto učinio u Kutjevu u povodu otvorenja novog podruma Vinarije Galić.

Inozemno gostovanje u Crnu Goru vinski kardinal ima 23. studenog i to u gradu Tivtu koji već pohodi nekoliko godina prikazujući Crnogorcima običaje požeškog kraja.

Nadalje 10. studenog Vlado Bauer krstit će mošt u Starom Petrovom Selu, a dan kasnije kod vinara Ive Enjingija u Venju.

Uz to očekuju ga i gostovanja na priredbi kaptaločke udruge Vinokap, te kod još nekih vinara požeškog, kutjevačkog i pleterničkog vinogorja, ali i na drugim područjima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: