Vinogradari kutjevačkog kraja proslavili završetak berbe grožđa – novi vincilir Krešimir Bodegrajac /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Udruga Kutjevački vinari tradicionalno je upriličila proslavu završetka berbe na samom Trgu graševine u središtu Kutjevu, ispred jedinstvenog vinograda u kojemu članovi udruge imaju svoje trsje. Bila je to zapravo prva noćna berba, a nazvaše je kasnom jer se odvijala pod okriljem mraka u predvečerje ovog listopada.

Dvadeseta okupljenih vinara toga kraja, te gosta zamjenika požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željka Jakopovića pozdravio je predsjednik Udruge Kutjevački vinari Ivan Grgić.

-Sezona je bila dobra pa nam preostaje obrati još ovo trsje na Trgu graševine gdje je 28 čokota za pojedine vinare – kazao je mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi koji je proteklih godinu dana bio vincilir skrbeći o ovom mini-vinogradu. On je vincilirski ključ predao aktivnom članu ove Udruge Krešimiru Bodegrajcu koji će tijekom sljedećih godinu danas biti vincilir, a čelništvo Kutjevačkih vinara zahvalilo je Mesiću na dobrom gospodarenju tijekom kojega je izmijenjena armatura u mini-vinogradu, te su načinjene nove pločice sa imenima vinogradara uz trsje u tom vinogradu.

-Zahvala na radu dosadašnjem vinciliru uz želje za uspjeh novome, kao i svim vinogradarima i vinarima ovog kraja – kazao je zamjenik župana Željko Jakopović, te dodao da je u našoj zemlji dobro riješeno vinarstvo za koje se mogu dobiti sredstva kroz Vinsku omotnicu, a i županija je izdvojila 500 tisuća kuna za potpore obrtništvu.

 Proslava završetka berbe je organizirana uz pridržavanje epidemioloških mjera uključujući i tijekom druženja sudionika u  dvorišnom prostoru objekta  caffe bara Ceco, gdje su u sklopu višegodišnje suradnje učenici požeške Obrtničke škole-smjer konobar pod vodstvom svoje mentorice Andreje Drkulec poslužili prisutne objedom i odabranim vinima. Oni su u potpunosti to obavili po pravilima ponašanja u sadašnjim uvjetima poštujući razmak i podjelu hrane za svaku osobu.

Foto: J. Topić [FAG id=282335]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek