Vincilir Vukas pohodio podrum Zvonimira Škopeca i izrazio zadovoljstvom viđenim stanjem

Autor: DK

Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Ivan Vukas iz Tominovca kraj Kutjeva, inače ovogodišnji vincilir Udruge “Kutjevačke vinske ceste” posjetio je vinsku kuću predsjednika te udruge Zvonka Škopeca u Venju gdje je ove godine obavljen ceremonijal blagoslova loze za blagdan Sv. Vinka ili Vincelovo. U tom objektu česte su vinske fešte i druženja na kojima gostuju i ljubitelji dobre kapljice iz drugih krajeva naše zemlje, ali i iz inozemstva.

Vincilira Vukasa, kao nadglednika svih vinarsko-podrumarskih aktivnosti u podrumima kutjevačkog vinogorja za ovu kalendarsku godinu, zanimalo je stanje vina i podruma pred nadolazeću berbu.

Domaćin Škopec se obradovao dragom gostu, te mu pokazao urod vinove loze na ulazu u podrum. Također je pregledao podrum i bačve, a kušana je prošlogodišnja graševinu iz Škopecovog podruma.

Zajednički su procijenili da je sve spremno za prihvat ovogodišnjeg uroda loze. Inače, vincilir Vukas često pohodi Zvonkov podrum. Ovoga puta pristigao je biciklom jer ne treba zaboraviti da je vino dosta kalorično.

Više iz kategorije