VINCELOVO VELEUČILIŠTA U POŽEGI: Uz domaće studente u vinogradu iznad Podgorja lozu zarezale kolege iz Japana i Španjolske

Autor: Jelenko Topić

Tradiciju slavlja početka nove vinogradarske godine održava i Veleučilište u Požegi i to uz blagdan Sv. Vinka zvani Vincelovo u vlastitom vinogradu na južnim padinama Papuka iznad Podgorja. Uz njihove profesore i studente nazočili su partneri ove ustanove, te zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Pozdravne riječi uputio je mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta, a uz domaće studente trsje su zarezali studenti iz Španjolske i Japana koji ovdje borave u sklopu projekata ove ustanove i međunarodne suradnje.

Blagoslov loze obavio je vlč. Dražen Akmačić, župnik vetovačke župe, a tijekom obreda orezivanja vinogradara i druženja sudionika Vincelova nastupili su tamuraši Paori pod vodstvom Adriana Ružića.

-Prošla godina bila je izuzetna, urod je bio prosječan. Dosadašnja  ocjenjivanja mladih vina su pokazala da je bolja od berbe 2018. godine, tako da očekujemo dobra vina. Vrijeme za radove je trenutno idealno, jedino što nam nedostaje oborina što bi mogao biti problem – naglasio je Josipo Mesić i najavio da ove godine namjeravaju posaditi malo manje od 2 hektara vinograda i to klonova graševine.

Foto: D. Mirković [FAG id=270951]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek