Vincelovo duž vinskih cesta ispod planina

Autor: Požega Portal

Kutjevačko Vincelovo 2015. 2KUTJEVO / KAPTOL / VELIKA / VETOVO – Već od ovog tjedna u požeškom kraju počinje niz tradicionalnih vincelovskih fešti kojima se uz blagdan Sv. Vinka obilježava početak radova u vinogradima i nove vinogradarske sezone.

Prvu priredbu imat će d.d. „Kutjevo“ na svom vinogradarskom položaju Vinkomir iznad istomene vile u petak 16. siječnja od 15 sati, a očekuje se nastup brojnih tamburaša i estradnih imena.

Sutradan tj. 17. siječnja priredbe će biti u Kaptolu i Kutjevu. U Kutjevu na Trgu graševine od 14 sati će se paliti vincelovska vatra, te će se posvetiti i orezati  trsje, a slijedi bogat kulturno-umjetnički program u kojemu će nastupiti folkloraši „Češke besede“ iz Bjeliševca, „Poljadije“ iz Grabarja, KUD „Bektež“ , KUD „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca i „Seljačlka sloga“ iz Šljivoševaca. Uz dobru gastronomsku pon udu i odabrana vina nastupit će tamburaški sastavi „Poljadija“, „Sanjari“, „Garavuše“, „Rubato“ i „Posegana“.

Svoju priredbu imat će i mještani Lukača, na sam dan Sv. Vinka fešta će od 18 satibiti na Trgu Sv. Augustina u Velikoj, a 24. siječnja u Vetovu kada će uz tamburaše ovog kraja nastupiti Stjepan Jeršek Štef.

Tih dana brojne vincelovske fešte imat će i privatni vinari ovoga kraja.

Kutjevačko Vincelovo 2015.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: